Jyske Bank bliver smidt ud af Totalkredit-klubben

Jyske Bank er ikke længere en del af samarbejdet, lyder det fra Nykredit og Totalkredit. Jyske Bank er uenig.

Nykredit og Totalkredit anser Jyske Bank som udtrådt af Totalkredit-samarbejdet, skriver Jyske Bank i en fondsbørsmeddelelse. Det sker efter, at Jyske Bank overtog realkreditkonkurrenten BRF Kredit.

- Nykredit og Totalkredit har meddelt Jyske Bank, at de har indtaget det standpunkt, at de anser Totalkredit-samarbejdet for ophørt for Jyske Banks vedkommende, skriver Jyske Bank.

Nykredit og Totalkredit har meddelt banken, at de derfor har besluttet at frigive Jyske Banks garantier for ydede lån og stoppe provisionsbetalingerne til Jyske Bank.

Det kommer til at koste op mod en kvart milliard på bundlinjen i år, oplyser Jyske Bank.

- Retmæssigt ophør af provisionsbetalinger med videre vil alt andet lige påvirke Jyske Banks resultat før skat negativt med 225-250 millioner kroner i 2014, oplyser banken, som dog ikke mener, at opsigelsen af samarbejdet er på sin plads.

- Jyske Bank er uenig i, at der fra Jyske Banks side foreligger et ophør af Hovedsamarbejdsaftalen og anser Nykredits og Totalkredits tiltag som uberettiget, lyder det.

Jyske Bank har ikke umiddelbart yderligere kommentarer til udsmidningen af Totalkredit-samarbejdet, ud over det, der står i fondsbørsmeddelelsen. Det oplyser banken til Ritzau Finans.

Jyske Bank meddelte 24. februar i år, at banken fusionerer BRF Kredit - og dermed slår Danmarks tredjestørste bank og det fjerdestørste realkreditinstitut sig sammen.

I praksis overtager Jyske Bank samtlige aktier i BRF, mens BRF Holding med overtagelsen af nye aktier i banken til gengæld bliver den største aktionær i Jyske Bank. Derudover betaler Jyske Bank kontant 100 millioner kroner til BRF Holding.

Fusionen begrundes med, at krisen fra 2009 til 2013 har sat banksektoren under pres.

Indtil nu har Jyske Bank altså dannet alliance sammen med Nykredit-koncernens datterselskab Totalkredit, som samarbejder med cirka 70 lokale og regionale pengeinstitutter om boliglån til danskerne.

Jyske Bank har henvist cirka 60.000 kunder til Totalkredit med et samlet realkreditudlån på 83 milliarder kroner, men samarbejdet med banken må ophøre efter ægteskabet med BRFkredit, lød det allerede i februar fra Nykredit.

Jyske Bank oplyser, at der siden siden lanceringen af bankens egne, nye boliglånsprodukter medio december 2013 er ydet lån for 6,4 milliard kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden