Jyske Bank forventer historisk resultat i første halvår

Jyske Bank regner med at hive et overskud på tre milliarder kroner i land i årets første seks måneder.

Jyske Bank-koncernen løfter torsdag morgen sløret for bankens forventninger til årets første seks måneder. Og det ser lyst ud.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser Jyske Bank, at man forventer et historisk højt resultat på omkring tre milliarder kroner før skat.

- Resultatet skal vurderes og ses i lyset af, at der indtægtsføres 2,4 milliarder kroner i badwill i forbindelse med sammenlægningen med BRF-Kredit, siger bankens ordførende direktør, Anders Dam.

Han forklarer videre, at "der er og bliver foretaget en revurdering og ensretning af regnskabsmæssige skøn i henholdsvis Jyske Bank og BRF-Kredit".

- Den samlede effekt af disse reguleringer udgør i alt i niveauet minus 1,3 milliarder kroner, siger Anders Dam.

Jyske Bank overtog sidst i april alle aktiver i BRF-Kredit. Købesummen for aktiverne lå dengang på 7,1 milliarder kroner, mens værdien af aktiverne i dag udgør hele 9,5 milliarder kroner. Det er det, der giver mulighed for en indtægtsførsel af 2,4 milliarder kroner.

I fondsbørsmeddelelsen understreger banken da også, at det usædvanlige halvårsresultat i høj grad vil være påvirket af sammenlægningen med BRF-Kredit.

Anderledes sort ser det imidlertid ud for BRF-Kredit, som kom ud af årets første tre måneder med et dundrende underskud på 837 millioner kroner før skat mod 22 millioner kroner i samme kvartal året før.

Det får nu Jyske Bank til pumpe en milliard kroner i BRF-Kredit, der i sit kvartalsregnskab nedskrev for 965 millioner kroner mod 82 millioner kroner i første kvartal 2013.

I fondsbørsmeddelelsen oplyser banken desuden, at den er på vej med nye F3- og F5-boliglån som konsekvens af stor efterspørgsel.

De nye produkter vil blandt andet have løbetider op til 30 år, op til 10 års afdragsfrihed, op til 80 procents belåning og en konkurrencedygtig prissætning, lover banken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst