Jyske Bank scorer millioner på fusion

Med aftalen om salg af aktiepost ligger vejen åben for fusionen mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank

Jyske Banks aktier i Nordjyske Bank bliver overtaget af Nykredit. Dermed er vejen åben for fusionen med Ringkøbing Landbobank. Foto: Mette Nielsen

Jyske Banks aktier i Nordjyske Bank bliver overtaget af Nykredit. Dermed er vejen åben for fusionen med Ringkøbing Landbobank. Foto: Mette Nielsen

NORDJYLLAND:Da ledelserne i Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank sidst i april fortalte, at de ønskede at fusionere de to banker, undlod Jyske Bank at komme med en holdning.

For at få den planlagte fusion til at glide på plads havde Nykredit ellers sagt ja til at købe de aktier i Ringkjøbing Landbobank, som Jyske Bank ville komme til at ligge inde med efter en eventuel fusion. Men den pris, Nykredit tilbød at betale, var ikke attraktiv nok for Jyske Bank.

Men efter at Nykredit har hævet prisen på sit tilbud, har Jyske Bank sagt ja. Og det betyder, at Anders Dam og co. kan lægge ekstra 50 millioner kroner i kassen på salget. Havde han sagt ja til det første tilbud, havde han fået cirka 1,26 milliarder kroner for aktierne, men ved at vente er beløbet altså vokset.

Ekstra millioner oveni

Det gør ikke forretningen ringere for Jyske Bank, at man allerede med det første tilbud fra Nykredit stod til at tjene en lille halv milliard kroner i forhold til det, man i tidernes morgen selv betalte for aktierne. En halv milliard man nu kan lægge 50 millioner kroner oveni.

Jyske Banks store aktiepost i Nordjyske Bank stammer hovedsagelig fra 2015. Her hjalp Jyske Bank Nordjyske Bank med at finansiere overtagelsen af Nørresundby Bank for næsen af Spar Nord ved at tegne for 700 millioner kroner nye aktier i Nordjyske Bank, aktier som de gamle aktionærer i Nordjyske Bank ikke ville røre. Tegningskursen lød dengang på 115.

Godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, er der med aftalen mellem Nykredit og Jyske Bank fjernet nogle store sten i forhold til fusionsplanerne.

- Hvis det her ikke betyder, at fusionen kører glat igennem, vil det være en meget stor sensation, siger han.

- Det her betyder ikke, at fusionen allerede er godkendt. Det sker først på de ekstraordinære generalforsamlinger i Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Men det betyder, at der ikke længere ligger sten i skoene hos hverken Nordjyske Bank, Ringkjøbing Landbobank og Nykredit, fortsætter han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.