EMNER

Jyske Bank skal betale kæmpe kompensation

En gruppe investorer kan nu se frem til mere end en halv milliard kroner i kompensation fra Jyske Bank

(Foto: Torben Christensen/Scanpix 2012)

(Foto: Torben Christensen/Scanpix 2012)

HELE LANDET: En gruppe investorer, der har tabt op mod 800 millioner efter rådgivning fra Jyske Bank, ser nu ud til at få dækket en stor del af tabet.

Gruppen af investorer har nemlig, ifølge Børsens netavis, borsen.dk, besluttet at tage i mod det tilbud om kompensation, som Jyske Bank har fremsat.
Tilbuddet betyder, at investorerne får kompenseret godt 80 procent af deres tab. Dermed kommer sagen til at koste banken mindst 640 millioner kroner.
Sagen drejer sig om, at banken ikke har rådgivet ordentligt, da der skulle investeres i en hedgefond.
Hedgefonden blev solgt som en sikker, såkaldt "lavrisiko" investering. Alligevel endte investorerne med at tabe 80 procent af deres indskud.
Sagen medførte en byge af sagsanlæg imod banken. Og siden gik også forbrugerombudsmanden ind i sagen.
- Det er min opfattelse, at Jyske Bank i forbindelse med bankens rådgivning - i de sager jeg har set - har overtrådt de finansielle regler om god skik og har pådraget sig et erstatningskrav, har forbrugerombudsmand Henrik Øe sagt om sagen.
Henrik Øe erklærede sig da også "meget tilfreds", da banken efter en betænkningstid endte med at tilbyde kompensation. Dermed havde investorerne mulighed for at få dækket en stor del af deres tab uden først at skulle igennem årelange retssager.
Selvom Jyske Bank nu - på nærmere angivne betingelser - er indstillet på at betale kompensation til investorer, der har lidt tab på deres investering, anerkender Jyske Bank ikke, at der er grundlag for at rejse retslige krav mod banken udsprunget af rådgivningen.
Alligevel har banken besluttet at medvirke til en udenretslig løsning.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst