Jyske Bank skuffer trods fremgang

Jyske Bank har store nedskrivninger, og det rammer hårdt i 2012. Overskuddet er steget, men lavere end ventet.

Jyske Bank skuffer trods fremgang

Jyske Bank kommer ud af 2012 med et overskud på 596 millioner kroner. Det er en fremgang på mere end 100 millioner kroner i forhold til 2011.

Dog er det en smule under analytikernes forventninger om et overskud på 621 millioner kroner ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Resultatet for 2012 er presset hårdt tilbage af særlige forhold, og specielt Finanstilsynets skærpede retningslinjer for nedskrivninger samt Jyske Banks konvertering til Bankdata har været udslagsgivende faktorer.

- It-konverteringen til Bankdata medio oktober har været ressourcemæssigt belastende, siger direktør Anders Dam i forbindelse med regnskabet.

- Finanstilsynets skærpede retningslinjer for nedskrivninger på udlån m.v. har medført nedskrivninger på udlån mv. på 900 millioner kroner ved implementeringen i 2. kvartal, siger han.

Selve bankdriften har givet et underskud på 43 millioner kroner før skat, fremgår det af regnskabet. Sidste år gav bankaktiviteterne et overskud på 274 millioner kroner.

Forskellen skyldes hovedsageligt, at nedskrivningerne set over hele året er steget til 1766 millioner kroner fra 1404 millioner kroner. Jyske Bank forklarer, at det skyldes Finanstilsynets skærpede retningslinjer.

- Eksklusive implementering af Finanstilsynets skærpede retningslinjer er der tale om et fald, og resultat før skat ville have været positivt, skriver banken ifølge Ritzau Finans.

Både rente- og gebyrindtægter er steget, men Jyske Bank noterer sig, i lighed med andre banker, at konkurrencesituationen er skærpet, og at de generelt lave renter lægger pres på indtægterne.

Når Jyske Bank alligevel viser pæn fremgang på bundlinjen for hele koncernen, skyldes det blandt andet fremgang for handels- og investeringsindtægterne.

Jyske Bank kommer ikke med specifikke forventninger til 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst