Jyske Bank skummer fløden ved bankovertagelse

Jyske Bank overtog Spar Lolland i starten af året. Og i løbet af sommeren vil de to banker være smeltet sammen

Jyske Bank skummer fløden ved bankovertagelse

Jyske Bank fik et overskud før skat på 561 millioner kroner i årets tre første måneder. Det er 59 millioner kroner mere i kassen i forhold til kvartalet sidste år, viser bankens regnskab.

Det er blandt andet på færre dårlige kunder i butikken, at banken tjener sine penge. I årets første kvartal nedskrev Jyske Bank 242 millioner kroner på udlån. I perioden sidste år lå tallet på 398 millioner kroner.

- Første kvartal 2013 har givet en god start på 2013 og bekræfter en robust indtjeningsevne, siger bankens direktør Anders Dam i en kommentar til regnskabet.

Jyske Banks udlån steg fra 105,9 milliarder kroner i perioden 2012 til 111,6 milliarder kroner i år. Indlånene steg fra 97,4 milliarder kroner til 109,5 milliarder kroner.

Anders Dam peger på, at den altoverskyggende begivenhed i år været overtagelsen af Spar Lolland.

- Og integrationen af banken forløber planmæssigt og forventes endelig afsluttet i forbindelse med it-konverteringen medio 2014, siger Anders Dam.

Jyske Bank overtog Spar Lolland 25. januar. Og købet er med til at øge bankudlånet i et ellers faldende udlånsmarked, skriver banken i regnskabet.

Banken regner med, at alle sammenlægninger af de to bankers filialer vil være gennemført ved udgangen af andet kvartal i år. To afdelinger vil være lukket, og medarbejderantallet er reduceret med 66.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.