Kähler Spisesalon bag Årets Sild

Nordjyder distanceret med Aarhus-marinade af ramsløg, bronzefennikel og bronzefennikelblomst

Privatfoto.
Hirtshals 3. april 2017 13:51

HIRTSHALS: Søndag skulle Årets Sild findes på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Fra Nordjylland deltog sidste års vinder Restaurant Lilleheden, Hirtshals, og Musikkens Spisehus samt Restaurant Mortens Kro, begge Aalborg. Udefra kom Kähler Spisesalon samt nogle af Københavns bedste smørrebrødsrestauranter, Restaurant Palægade og Restaurant Øl & Brød. Nye deltagere i år var Restaurant Remouladen i Vejle, Årets frokostrestaurant 2012 og Restaurant Tårnet på Christiansborg med Rasmus Bo Bojesen ved roret, som står vagt om danske frokosttraditioner.

Dommerne stod overfor en svær, men meget spændende opgave, da de tydeligt imponeret skulle smage og votere på de otte meget forskellige marinerede sild. Valget faldt på Kähler Spisesalon der ud fra tre parametre; blindsmagning, "med fuld garniture" og sildens afstemning med Årets Bjesk 2017.

Restaurant Kähler Spisesalon vandt titlen med en marinade af ramsløg, bronzefennikel og bronzefennikelblomst.

Hirtshals Fiskefestival stod sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation bag kåringen af Årets Sild 2017 og lanceringen af Årets Bjesk 2017.

Dommerpanelet bestod af Adam Aamann, kendt fra Madmagasinet på DR1, Bo Jacobsen, Danmarks mest åbenmundede kok og revser af gastronomisk slendrian, Lars Kragelund, teknisk direktør og masterblender hos Aalborg Akvavit.

Anders Damm Christensen fra Gastromand samt en af dansk madjournalistiks mest kritiske stemmer Lars Dahlager fra Politiken. Panelet talte også uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring, Dennis Kindberg, samt ikke mindst direktøren for den danske sildeproducentorganisation Esben Sverdrup-Jensen.

Vindersilden kommer ud i handlen i august måned i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Årets Bjesk 2017 blev også præsenteret - her blev vinderen allerede kåret under Hirtshals Fiskefestival sidste år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...