K kræver forbud mod fagforeningsmobning

Det skal være forbudt at mobbe medlemmer af gule fagforbund på linje med kvinder og homoseksuelle, mener K.

K kræver forbud mod fagforeningsmobning

Mens debatten om blokaderetten og konflikten mellem 3F og restaurant Vejlegården raser, foreslår Konservative, at medlemmer af fagforeninger skal beskyttes mod diskrimination på linje med kvinder, homoseksuelle og religiøse minoriteter.

De konservative vil have fagforeningsmedlemskab skrevet ind i loven om forskelsbehandling.

Det vil betyde, at det bliver lige så ulovligt at diskriminere ansatte, der er medlemmer af en anden fagforening end flertallet, som det er at diskriminere folk på grund af køn, alder, handicap, race og religiøs, politisk eller seksuel orientering.

Ifølge De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen bliver medlemmer af de såkaldt gule fagforeninger nemlig ofte frosset ud.

- Hvis man blev holdt uden for julefrokoster eller fra at være med i fiskeklubben, fordi man enten blev betragtet som værende for gammel eller var kvinde eller handicappet, så ville der blive ramaskrig, siger Mai Henriksen.

- Men sådan er det ikke med fagforeninger. I dag er der rigtig mange medarbejdere, som bliver holdt uden for, fordi de ikke er medlem af den rigtige røde fagforening, fortsætter hun.

Men det er helt unødvendigt med mere lovgivning, mener Socialdemokraterne.

- Vi har lovgivning i Danmark, der tager højde for det. Ifølge arbejdsmiljøloven må man ikke mobbe, siger formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (S).

- Hvis der foregår mobning, skal Arbejdstilsynet ind, siger han.

Han tilføjer, at hvis der er tale om kriminelle forhold som sexchikane, skal det meldes til politiet.

Men de nuværende regler og love beskytter ikke i tilstrækkelig grad lønmodtagere mod at blive diskrimineret ude på arbejdspladserne, hvis de ikke er med i "den rigtige" fagforening, mener De Konservative

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.