K og LA: Venstre er på vej i den rigtige retning

Venstre-forslag om skattelettelser på fem milliarder kroner er fint, men ikke ambitiøst nok, mener K og LA.

K og LA: Venstre er på vej i den rigtige retning

Venstre vil give skatte- og afgiftslettelser på fem milliarder kroner på næste års finanslov, men der er plads til at gå længere endnu, mener både De Konservative og Liberal Alliance.

- Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke ambitiøst nok. Fem milliarder er jo småpenge, som ikke betyder noget afgørende for Danmarks situation.

- Det, der skal til, er, at man endelig får sænket omkostningsniveauet i Danmark, siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen.

Han peger på De Konservatives tre forslag om at sænke selskabsskatten til 15 procent, fjerne topskatten og forhøje beskæftigelsesfradraget som oplagte muligheder for virkelig at sparke gang i produktiviteten og beskæftigelsen.

Brian Mikkelsen afviser samtidig regeringspartiernes kritik af, at de borgerlige partier vil lave forringelser af velfærden for at få råd til skattelettelser.

- Det er et udtryk for vanetænkning. Vi har verdens største offentlige sektor, men der er ingen som helst, der tror på, at vi har verdens bedste sundhedssystem eller uddannelsessystem.

- Det beviser, at det ikke drejer sig om bare at hælde flere penge i den offentlige sektor.

- Vi tror på, at man kan gøre det bedre og billigere ved blandt andet at lade private udføre flere opgaver i den offentlige sektor, siger han.

Også Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, betegner Venstres finanslovudspil som "et fint første skridt på vejen".

- Det er rart at se, at Venstre nu forsøger at sætte handling bag de mange forkromede ord. Om de kalder finansieringen udgiftsstop eller nulvækst er egentlig ligegyldigt.

- Det vigtige er, at der lægges op til at lette byrderne for dansk erhvervsliv og lade flere af folks penge blive i egne lommer, siger han.

Også Liberal Alliance vil dog gerne være langt mere ambitiøs, når det gælder skattelettelser.

- Det undrer mig, at Venstre ikke lytter til Produktivitetskommissionen, som mener, at der er mulighed for langt større effektiviseringer og dermed langt større skattelettelser.

- Vi har for eksempel foreslået at lette skatten for alle i arbejde, så ingen skal betale skat af de første 7000 kroners månedsløn, og så det i langt højere grad kan betale sig at arbejde, siger Ole Birk Olesen i en kommentar til V-udspillet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst