K og LA: Vi trak kontanthjælpsloft i rigtig retning

Både Liberal Alliance og Konservative er yderst tilfredse med aftale om kontanthjælpsloft, DF mere behersket.

Mens Dansk Folkeparti erklærer sig "rimeligt godt tilfreds" med lavere ydelser til ledige via det nye kontanthjælpsloft og skærpede rådighedskrav, er tonen mere positiv hos aftalepartnerne i Liberal Alliance og De Konservative.

- For os var det vigtigt at få lavet en aftale, der var endnu mere ambitiøs end den, regeringen lagde op til, og det er den blevet, siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen (LA), om den aftale, der faldt på plads onsdag.

- Man tager udgangspunkt i en mindsteløn på 17.700 kroner om måneden i stedet for 18.500, og det er vi rigtig, rigtig tilfredse med, siger han.

Han henviser til, at regeringen i sit oprindelige udspil ville beregne kontanthjælpsloftet ud fra en månedsløn på 18.500 kroner. Men man endte i aftalen med at lægge loftet på baggrund af en løn på 17.700 kroner, hvilket dermed også får loftet til at ligge lidt lavere.

De Konservative spillede kort før valget ud med et konkret bud på et kontanthjælpsloft - på det tidspunkt et særsyn i dansk politik.

Og selvom udspillet var mere omfattende end det, som Venstre-regeringen senere lagde frem, erklærer partiets beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, sig alligevel tilfreds.

- Vi er glade for, at der bliver ført borgerlig politik nu. Det her er et rigtig godt skridt, og selvom vi selv var kommet med et udspil, der var lidt mere ambitiøst, så vi er meget tilfredse, siger Rasmus Jarlov til aftalen om et nyt kontanthjælpsloft.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.