K-profil går imod partilinjen om ny mørklægningslov

Modstanden mod regeringens planlagte stramninger af offentlighedsloven bliver ved med at vokse.

K-profil går imod partilinjen om ny mørklægningslov

De Konservatives leder i København, Rasmus Jarlov, går nu imod sit eget parti i debatten om en ny offentlighedslov.

De Konservative støtter sammen med Venstre regeringens forslag til en ny offentlighedslov, men ifølge Jarlov vil forslaget mindske åbenheden i ministerierne, skriver DR Nyheder.

- Der er et par paragraffer, som jeg synes, man skal justere i løbet af høringsprocessen. Det synes jeg ikke, der er nogen skam i, at man gør, siger Ramus Jarlov, som torsdag gæstede Clement Kjersgaard i Debatten på DR2.

- Og de omstridte paragraffer indskrænker jo muligheden for, at man får kendskab til, når eksempelvis beskæftigelsesministeren får at vide, at der er langt flere arbejdsløse, end man troede, som mister deres dagpenge.

- Det er jo relevant information, som alle skal have adgang til, i stedet for at ministre kan sidde og dosere og manipulere med, hvad vi andre skal vide, lyder det fra Jarlov.

Han er den seneste i rækken af profilerede medlemmer fra de partier, der støtter en ny offentlighedslov, som nu åbent kritiserer partierne for at ville mørklægge den politiske beslutningsproces.

Ud over Jarlov tæller kritikerne blandt andre folketingskandidat for Venstre Jakob Engel-Schmidt og gruppeformand for Socialdemokraterne på Frederiksberg, Katrine Lester, der begge deltog i programmet.

Til gengæld var justitsminister Morten Bødskov (S) den eneste politiker, der forsvarede loven, da ingen af de andre partier - SF, de Radikale, Venstre og Konservative - ville stille op i programmet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.