K: Regeringens pres rykker os ikke fra kystnære vindmøller

De Konservative fastholder støtte til kystnære vindmøller. At de vil give job i provinsen, er en ekstra bonus.

Møde i Finansministeriet. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Møde i Finansministeriet. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Yderområderne vil få over 6000 arbejdspladser, hvis de kystnære havvindmøller opføres som aftalt. Det viser et regeringsnotat ifølge Berlingske.

Det er bare endnu et argument i rækken for ikke at droppe dem, som regeringen vil, siger støttepartiet De Konservative.

- Vi er imod at skrotte de kystnære vindmøller. Først og fremmest fordi vi synes, at det er rigtigt at fortsætte den grønne omstilling, så vi bliver uafhængige af fossile brændstoffer, siger finansordfører Brian Mikkelsen.

- Og så giver det over 6000 arbejdspladser i udkantsområdet, hvor man mangler arbejdspladser. For det tredje bliver vi uafhængige af ressourcer fra regimer, som vi ikke har tiltro til på sigt: Rusland og Mellemøsten.

På trods af udsigten til 6200 arbejdspladser i udkantsdanmark vil regeringen stadig sløjfe opførelsen af vindmøllerne. Det skal være med til at sænke regningen for afskaffelsen af PSO-afgiften.

Aftalen om møllerne blev besluttet i energiaftalen fra marts 2012 af alle partier undtagen Liberal Alliance - og det dengang endnu ikkeeksisterende Alternativet.

I aftalen fremgik det, at der i 2020 skal være opstillet 450 megawatt kystnære havvindmøller i Danmark.

Et flertal bestående af de røde partier og De Konservative ønsker stadig at fastholde planen om havvindmøllerne.

- Det er klart, at regeringen forsøger at presse os, fordi vi jo sådan set er de afgørende stemmer i den her sag som det borgerlige grønne parti. Men vi fastholder, at der er brug for grøn omstilling, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Så vi kommer ikke til at se, at I giver efter over for regeringens pres for til gengæld at få noget på et andet område?

- Vi holder fast i, at der er brug for den grønne omstilling i Danmark, og at vi får de kystnære havvindmøller, siger Brian Mikkelsen.

- Det giver arbejdspladser, uafhængighed fra lande, som vi ikke ønsker at være afhængige af, og så sikrer det også, at vi ikke får fossile brændstoffer, som skader vores klima.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.