K: Staten tryner borgerne med skattelovsforslag

De Konservative mener, at regeringen med sit lovforslag om at nedlægge Landsskatteretten, tramper på borgerne.

K: Staten tryner borgerne med skattelovsforslag

Regeringen skal ikke regne med opbakning fra De Konservative til det nye lovforslag, som skal forenkle klagesystemet i skattesager.

Forenklingen går nemlig ud på at nedlægge Landsskatteretten, og det er der mange, der ikke kan se meningen med.

Kritiske høringssvar strømmer ind til Skatteministeriet fra både revisorer, advokater, dommere og den borgerlige tænketank Cepos, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge De Konservative er forslaget retssikkerhedsmæssigt uansvarligt.

- Vi kan allerede nu sige, at vi er imod lovforslaget, og hvis regeringen får det stemt igennem, så vil vi sætte det som et af vores mål i en ny regering at få det fjernet, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) til Ritzau.

Lovforslaget går ud på at fjerne Landsskatteretten, hvor der sidder medarbejdere med skatteretslig ekspertise. I stedet får skatteankenævnene, der består af politiske lægmænd uden skatteretslig ekspertise, lov til at fortsætte.

Men skatteankenævnene laver stribevis af fejl, siger han.

- Vi ved, at skatteankenævnet bliver underkendt i næsten en tredjedel af sagerne, når de kommer i landsskatteretten, og vurderingsankenævnet bliver underkendt i næsten fire ud af fem sager, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Så det her er en statsmagt, der tiltvinger sig en magt over almindelige mennesker og virksomheder, ved at tryne dem, ved at tvinge dem til at gå til et almindeligt retsvæsen.

Uden Landsskatteretten kan sager kun ankes til domstolene, og det mener Brian Mikkelsen er et problem, da sagsomkostningerne her ofte eksploderer.

- Jeg kan sagtens forestille mig et eksempel, hvor en familie får en forkert vurdering af deres hus. Så skal de vurdere, om de skal gå videre med det. Hvis de skal op i en almindelig retssag med advokater og det hele, er det nok de færreste, der går videre med deres sag, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til lovforslaget fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF). Han vil først udtale sig i næste uge, hvor han har set alle høringssvar igennem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.