K støtter regeringsforslag om at forhøje pensionsalder

Danskerne lever længe, så de må senere på folkepension, mener De Konservatives finansordfører Brian Mikkelsen.

Finansministeriet afholder sætte-møder med de forskellige partier. Her er det Konservative der er på vej ud fra mødet. Søren Pape Poulsen og Brian Mikkelsen. Foto: Scanpix/Uffe Weng

Finansministeriet afholder sætte-møder med de forskellige partier. Her er det Konservative der er på vej ud fra mødet. Søren Pape Poulsen og Brian Mikkelsen. Foto: Scanpix/Uffe Weng

Regeringen vil fra 2025 forlænge folkepensionsalderen med et halvt år til 67,5 år, så flere skal arbejde længere, og det forslag støtter De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen.

Folketinget må forsinke folkepensionen, fordi danskerne lever længere, lyder det.

- Hvis vi skal leve op til velfærdsaftalen fra 2006, så er der 14,5 år mellem pensionsalder og forventet levetid. Så skulle man indfase det lidt hurtigere end et halvt år. Det skulle nok være et år. Men vi må se regeringens regnestykker, siger Brian Mikkelsen.

Torsdag drøfter han og finansordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance regeringens forslag om senere folkepension og tvungen pension for 750.000 danskere.

- Vi synes, at det er rigtigt, at man hæver pensionsalderen en lille bitte smule. Så vi kan finansiere vores velfærdssamfund, sundhed og uddannelsessystem, siger Brian Mikkelsen.

Står det til regeringen, skal 750.000 danskere uden eller med begrænset pension tvinges til gradvist at indbetale til egen pension. Det skal sikre, at de i mindre grad får brug for offentlige ydelser, når de går på pension.

De Konservative vil forbedre fradraget for pension. Det skal få flere danskere til at spare op. Siden 1987 har danske lønmodtagere gradvist indbetalt til arbejdsmarkedspension, som aflaster statskassen, påpeger Brian Mikkelsen.

- Vi er meget interesseret i, at det altid kan betale sig at spare op. Så vi vil godt give nogle præmier, for at man sparer op. Nogle skattefordele. Det er vigtigt, at der ikke kommer problemer, så man fratrækkes andre offentlige ydelser, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Skal man have en ekstra bonus?

- Ja. Regeringens system ser meget kompliceret ud, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.