K til regeringen: Tjek flere modeller for børnecheck

Regeringen bør ikke nægte alle modeller for børnecheck, mener De Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen.

Regeringen bør tage ja-hatten på, når den skal finde en løsning for børnechecken. Hidtil har skatteminister Morten Østergaard (R) blot hældt alle oppositionens forslag ned ad brættet.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Vi har foreslået forskellige modeller. Man kan som i Sverige se på institutionerne, så forældre betaler mindre i børneinstitutioner. Eller man kan som i Tyskland se på fradrag. Vi Konservative er villige til at se på alt, siger Brian Mikkelsen.

SR-regeringen kan også vurdere, om optjeningsprincippet, hvor udlændinge skal arbejde to år i Danmark for at få fuld dansk børnecheck ifølge de borgerlige oppositionspartier, skal forelægges EU-Domstolen, mener han.

Samtidig har SR-regeringen skrevet breve til 2400 udlændinge, som kan være gået glip af børnechecken fra 1. januar 2012, da optjeningsprincippet trådte i kraft, til juni 2012, da SR-regeringen skiftede praksis efter pres fra EU-Kommissionen.

- Det er helt utilstedeligt, at regeringen lægger sig fladt ned for EU, når den forhandler en løsning med os om børnecheck. Fra begyndelsen af 2012 til foråret 2013 var vi alle enige om, at optjeningsprincippet var lovligt, siger Brian Mikkelsen.

Skatteministeriet afviser, at børnepenge kan udbetales til børn med en dansk NemKonto. Det er "i strid med ligebehandlingsprincippet" i EU, hedder det i Skatteministeriets notat, skriver Politiken.

De borgerlige partier foreslår at målrette børnefradraget til moderen, så man rammer mandlige lønmodtagere fra EU-lande. Men "forslaget vil være diskriminerende over for alle mænd i Danmark", skriver Skatteministeriet.

Forslaget "vil udgøre en en restriktion i forhold til arbejdskraftens fri bevægelighed i strid med EU-retten", hedder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.