K: Vi sikrer klimaet og sænke skatter mere

De Konservative vil fjerne PSO-afgift fuldstændig og lette skatterne, siger finansordfører Mike Legarth.

De Konservative overtrumfer regeringens vækstplan: De vil både forbedre klimaet ved at fjerne Public Service Obligations, PSO-afgiften, fuldstændig, og fastholde klimamålene.

Det siger finansordfører Mike Legarth om vækstplanen, som torsdag formiddag fremlægges af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R).

- Man kan sænke energiafgifterne, mens man samtidig fører en ambitiøs klimapolitik. Det har været en konservativ mærkesag, siger Mike Legarth.

De Konservative klarer den gordiske knude ved at nulstille det offentlige forbrug. Derved finder partiet 60 milliarder kroner indtil 2020 ved at slanke visse offentlige sektorer og spare fire milliarder kroner på beskæftigelsessystemet, forklarer han.

- Det er nulvækst og besparelser, hvor man kan finde dem ved et lavere offentligt forbrug og en mindre offentlig sektor. Det opnår man ved nulvækst. Vi har lavet en 2020-plan, hvor vi omrokerer for 60 milliarder kroner og finder finansiering for hver eneste øre, siger Mike Legarth.

Det er ifølge ham alt for tidligt at spå, om De Konservative kan støtte regeringens vækstplan, hvis den ikke kobles sammen med beskæftigelsesudspillet.

- Vækstplanen er ikke et stort skridt. Det er et lille skridt, men et skridt i den rigtige retning. Vi har en model for, hvordan man tager det fulde skridt. Danske virksomheder kan ikke konkurrere med landene omkring os. Det dur selvfølgelig ikke, siger Mike Legarth.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, vender også tommelfingeren nedad.

- Vi har en lang række afgifter, som hæmmer væksten og mobiliteten, og dem kan vi enten bringe ned eller afskaffe helt, uden at det koster staten særlig meget, fordi disse afgifter er så skadelige, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.