KA udvider arbejds-retssag om Vejlegaarden

Vejlegårdssagen skal danne præcedens, mener Kristelig Arbejdsgiverforening. Men det findes allerede, mener LO

KA udvider arbejds-retssag om Vejlegaarden

Sagen om 3F's blokader mod Restaurant Vejlegården skal være afgørende for, hvordan lignende sager behandles i fremtiden.

Det mener Kristelig Arbejdsgiverforening (KA), som har fået Arbejdsrettens ord for, at sagen derfor skal vurderes af tre dommere frem for en enkelt.

- Vi mener, at sagen er meget principiel, og vi vil argumentere for, at man skal ændre i den praksis, der hidtil har været i Arbejdsretten, siger direktør Karsten Høgild til Ritzau.

3F har blokeret den vejlensiske restaurant, efter den nye ejer valgte at skrotte den eksisterende overenskomst og indgå en ny med Kristelig Fagbevægelse.

Oprindeligt havde KA blot bedt retten tage stilling til, om 3F's opfordring til, at sultne Vejle-borgere boykotter restauranten, er ulovlig.

Men siden har sagen udviklet sig.

- Vi har udvidet sagen til at være et spørgsmål om, hvorvidt hovedkonflikten er ulovlig, fordi den er anlagt mod en virksomhed, som er overenskomstdækket, forklarer Karsten Høgild og tilføjer:

- Det er hovedspørgsmålet i alle de typer konflikter, der bliver lavet mod vores medlemsvirksomheder, og det beder vi nu Arbejdsretten tage stilling til.

Hos LO, som fører sagen for 3F, kan man ikke se det principielle i sagen.

- Vi mener, det er en helt almindelig konfliktsag på linje med de mere end 100 andre konfliktsager, vi kører, siger advokat Pernille Leidersdorff-Ernst.

Hun medgiver, at det er atypisk, at LO kæmper for at generhverve forhold for de ansatte, som de tidligere har haft, men det er dog ikke første gang.

- Der er præcedens på det her område, og derfor er sagen ikke principiel, siger LO-advokaten.

Retten var imidlertid uenig med fagforeningen, og sagen skal nu behandles af tre dommere den 2. og 3. oktober.

- Nu får vi en afgørelse med det samme, hvor der ikke kan opstå tvivl om, hvad der var sket, hvis der havde været tre dommere på, konstaterer Pernille Leidersdorff-Ernst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.