Kaare går Plastic Fantastic

Påskeudstillingen - nu også med moderne klassikere - og tungtvejende tårne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Selvom påsken falder sent i år, starter foråret aldrig rigtigt, før Eric Kaare og Galleri Nordenvind åbner den årlige påskeudstilling.

- Det er vist nok nummer 43 i rækken, jeg er i gang med, men det er endnu ikke blevet en vane, for jeg har en hemmelighed. Jeg vil også overraskes, siger galleriejeren med et finurligt smil.

Det kan dog afsløres, at påskeudstillingens grundopskrift er den samme. Mens nogle kunstnere er kendinge, er der også nyere arbejder. Og der er sågar nogle, vi ikke kender med endnu ”nyere” ting. Og så er der en spritny tradition, der går helt tilbage fra sidste års påskeudstilling - nemlig et overordnet udstillingstema.

Kunsten at være udkants-Danmark

Temaet i år hedder ”Plastic Fantastik - versus moderne klassikere”.

- Det er en fuldstændig umulig opgave at sætte sig selv på, men jeg tror, publikum kan mærke og fornemme, hvis galleristen har været spændt for. Og det gør ikke noget, hvis en enkelt sjællandsk turist eller måske én fra Hamborg, tager hjem med fornemmelsen af at det var godt nok f…., at finde så god kunst i udkants-Danmark, siger Eric Kaare.

Retfærdighedsvis bliver den gamle politistation fyldt med dansk og international kunst - fra pop og plastik og det, der rører sig lige nu – til international kunst og gode kendte navne.

Lækkerier på kaffebordet

Galleriet har medvirket til Basel Art Fairs udstilling i Florida i december, hvor Kaare og Co. var medudgiver af bogen ”Much too Much” - om den hollandsk-brasilianske kunstner Bram med tilnavnet ”Van Rio”.

- Ja, Brams billeder er som et saftigt regnvejr af farver og karnevalsstemning, alt er for meget - og ordet ”plastic fantastic” fra hippie tiden, synes at være det eneste, der rigtigt kan dække denne kunstners udtryk. Og så er der George Heidweiller, der i de senere år har fundet et publikum i Skandinavien. Han viser nye takter, hentet fra sine storby-indtryk. Nordenvind har også udgivet en coffeetable-book med Heidweiller. Ja, i det hele taget er kaffebordet dækket op med lækkerier, siger Karre løfterigt.

Cobra-kunst

Fra afdelingen med moderne klassikere, viser Galleri Nordenvind værker af bl.a. Cobra-kunstnere og samtidige franske kunstnere. Udvalget viser, hvor galleriet har haft sin interesse.

- Jeg har altid ment, at det er vigtigt at arbejde med de kunstnere, der skaber og former deres egen stil og deres eget udtryk. Jeg synes derimod, at det både er fattigt og charmeforladt at vise lokale kopiudgaver. Derfor kan man sige, at dét udvalg af kunstnere, jeg har fundet værd at arbejde med, må rime på det originale. Men det passer også til galleriets motto. Vi siger nemlig højt, at vi holder af hverdage - og af originaler. Det synes vi, er et godt standpunkt, når man skal se på kunst, fortæller Nordenvinds Gallerist No. Uno.

Tungtvejende grunde

Udstillingens - på mange måder - absolut tungeste billede viser et babelstårn af Anne Maria Johansen.

- Jeg er sikker på, at kunstneren har haft utallige diskussioner med dette værk og mange ”lette” overmalinger, inden billedet stod færdigt. Nu håber jeg bare at væggen holder. Sådan er det nemlig med gode billeder: de bliver ved med at tale længe - efter de er hængt op. slutter Eric Kaare.

Der er fernisering lørdag den 12. april kl. 14 - og herefter er der åbent dagligt hele påsken kl. 12–17.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.