Kabinepersonalet kalder sparerunde for blodig

Koncernchef i SAS er ikke helt tilfreds med regnskab. Kabinepersonalet mener ikke, sparerunde har givet nok.

Kabinepersonalet kalder sparerunde for blodig

Luftfartsselskabet SAS har stadigvæk røde tal på bundlinjen. Men underskuddet skrumper, og koncernchef Rickard Gustafson er ganske tilfreds med resultatet for andet kvartal, men alligevel ikke helt tilfreds.

- Men vi er på rette vej, siger han til Ritzau Finans.

SAS har igen været igennem en stor sparerunde, hvor blandt andet antallet af ansatte reduceres fra 15.000 til 9000 gennem outsourcing, effektiviseringer og frasalg. Allerede nu er norske Widerøe og Ground Handling solgt fra.

Mange af de ansatte i SAS har fået nye ansættelsesvilkår og overenskomster - blandt andet kan grundlønnen reduceres op til 15 procent. De ansatte har også fået længere arbejdstider uden overarbejdsbetaling og forringede pensionsordninger.

I stewardessernes fagforening, CAU, er det skuffelse og ærgrelse, der præger stemningen ovenpå offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Formanden for CAU i Danmark, Helge Thuesen, siger i en kommentar, at der kun er tale om en lille økonomisk forbedring, og at det er ikke godt nok ovenpå den historisk blodige sparerunde.

- Selvom der er lyspunkter i kvartalsregnskabet, står de slet ikke mål med de løn- og arbejdsvilkår, som nu er hverdag for de kabineansatte ovenpå sparerunden i november, siger Helge Thuesen.

Han peger på, at medarbejderne har meget svært ved at få arbejde og privatliv til at hænge sammen. Og det skal der gøres noget ved, hvis man vil sikre overensstemmelse mellem produkterne og kundernes forventning til dem, mener formanden.

- Vi står overfor den travleste sæson på året. Hvis ikke arbejdsglæden og motivationen for den fælles mission er til stede hos de medarbejdere, der har den direkte kontakt til kunderne, ja, så er der stor risiko for, at kunderne mærker det, siger han.

Rickard Gustafson erkender dog også, at "det er en ret radikal og stor omstilling, og det er der, vi har fokus", siger han til Ritzau Finans.

Han mener dog stadig, at SAS når den målsætning, som selskabet er kommet med for hele regnskabsåret. Nemlig et positivt resultat før skat for hele regnskabsåret 2012/2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst