Ungdomsuddannelser

Kæde sikrer sig skræddersyet arbejdskraft

Euromaster går mod strømmen og ansætter flere lærlinge

Den nyuddannede automontør Daniel Østergaard er netop blevet fastansat hos Euromasters dækcenter i Randers. Foto: Michael Bygballe

Den nyuddannede automontør Daniel Østergaard er netop blevet fastansat hos Euromasters dækcenter i Randers. Foto: Michael Bygballe

NORDJYLLAND:Mens mange arbejdsgivere er tilbageholdende med at ansætte lærlinge, valgte dæk- og autoservicekæden Euromaster i Danmark for to år siden at gå den anden vej.

De begyndte at ansætte flere lærlinge, og nu høster de frugterne: Faglært arbejdskraft, der passer som fod i hose med kædens behov.

Tidligere havde kæden i perioder slet ingen lærlinge - for tiden er det seks. Kædens personalechef, Inge-Lise Møldrup, begrunder Euromasters nye linje med et ønske om at tage socialt ansvar. Samtidig ser hun nogle fordele for Euromaster.

Sikrer sig loyale ansatte

- Vi får sandsynligvis meget loyale medarbejdere, der lever op til vores værdier. Og ved at ansætte en lærling har du formodentlig sikret dig en medarbejder, der bliver mere end de to år, uddannelsen tager.

Kæden har mange ufaglærte medarbejdere, der efter nogle års ansættelse får lyst til at uddanne sig. Det lader kæden dem gøre, samtidig med at de beholder deres sædvanlige løn.

Blandt de konkrete resultater af det indførte praktikprogram er Daniel Østergaard, der har været i lære som automontør hos Euromaster i Hobro.

Nyt med lærlinge

Her har man ikke haft lærlinge før, men centerleder Peter Hald er godt tilfreds.

- Fra starten oplevede vi Daniel som en serviceminded og dygtig fyr. Vi vil gerne yde et bidrag til at afhjælpe manglen på praktikpladser, og på den her måde får nogle dygtige nye folk ind i firmaet.

Den nyuddannede automontør er netop blevet ansat hos Euromaster i Randers, hvor han bor. Et job, han sætter stor pris på.

- De lærlinge, jeg har gået på skole med, har bestemt ikke nemt ved at finde jobs. At jeg er blevet ansat efter læretiden er bare fantastisk.

Euromaster i Danmark er en del af Europas største dækkæde og er et selvstændigt og uafhængigt datterselskab af dækproducenten Michelin. Kæden har 43 centre og 220 ansatte i Danmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.