Kæmpe arkæologisk hemmelighed gemte sig midt i villakvarter

Et helt almindeligt villakvarter viste sig at gemme på et romersk fort, som er mere end 1.900 år gammelt og engang har huset 500 mand. Se billederne fra den storstilede udgravning

Foto: Goethe Universität, Frankfurt

Foto: Goethe Universität, Frankfurt

TYSKLAND:Hvis du interesserer dig for romersk krigshistorie, så er det her en særdeles spændende nyhed:

Et tysk udgravningshold har netop opdaget resterne af en romersk militærfæstning, som husede en soldatertrop på hele 500 mand i perioden 70-120 e.v.t.

Udgravningen af fortet, som ligger i den tyske by Gernsheim, ligger lige ud til Rhinen floden. De kan se en række billeder af udgravningen og de tilbageværende rester fra fortet i et billedgalleri hos Videnskab.dk her.

Her har arkæologerne blandt andet haft held med at grave noget frem fra gemmerne, som langt de færreste sætter pris på, nemlig gammelt affald.

Danmark har fået en ny vikingeborg ved Køge

Hans-Markus von Kaenel, der er professor på Goethes Universitetsinstitut for arkæologi fortæller, at affaldet blev smidt i fortets omkringliggende grøfter med et ødelæggende formål, da det sidste hold af romerske soldater forlod stedet.

Men det er et held for nutidens arkæologer, der blandt andet kan glæde sig over, at fundet af gamle keramiske potteskår har muliggjort en datering af tidspunktet for fortets nedlæggelse.

- Vi har virkelig ramt jackpot med denne udgravning, udtaler Hans-Markus von Kaenel.

Forskere vil løse gåden om Hammershus

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.