Kæmpe boost til svømningen i Aalborg

Aalborg Svømmeklub indgår partnerskabsaftale ned Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto Mette Nielsen

SVØMNING:Der er udklækket mange store svømmere i Aalborg Svømmeklub. Majken Thorup, Viktor B. Bromer og Mie Ø. Nielsen er nogle af de største navne i nyere tid, men fremover bliver vilkårene for succes endnu bedre.

En ny fireårig partnerskabsaftale mellem Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion skal være med til at styrke setuppet, kompetenceudvikle trænerne og udvikle et bedre samspil mellem de forskellige træningsmiljøer i Nordjylland.

- Aalborg Svømmeklub har gennem en årrække vist sig som et af landets stærkeste træningsmiljøer, som gentagne gange har formået at løfte svømmere til internationalt seniorniveau. Med den nye aftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Aalborg og den nordjyske talentudvikling, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach i en pressemeddelelse.

Vil udbygge samarbejde

Formand for Aalborg Svømmeklub, John Larsen, ser partnerskabsaftalen som en videreudvikling af et mangeårigt godt samarbejde.

- Med partnerskabsaftalen er der skabt basis for at fortsætte udviklingen med svømning på højeste niveau. Forudsætningen herfor er et godt talentudviklingsarbejde såvel i Aalborg Svømmeklub som rundt i de øvrige nordjyske klubber. Vi er gået i gang med at optimere vores talentrekruttering, og de første skridt er taget til udbygningen af samarbejdet mellem klubberne i det nordjyske, fortæller han.

Hos Elitesport Aalborg er formand Evald Lange Rise begejstret for aftalen.

- Det glæder mig, at vi ud over senioreliten også får et særskilt fokus på den lokale og regionale talentudvikling. Fra Elitesport Aalborgs side ser vi frem til at kunne fastholde og udvikle mulighederne for de nordjyske svømmere. Blandt andet i samspil med Idrætsklasserne på Sønderbroskolen og ungdomsuddannelsesinstitutionerne.

Kommunal prioritering

Aalborg Kommunes rådmand for Sundhed og Kultur, Mads Sølver Pedersen, er garant for gode forhold til at føre projektet ud i livet.

- Med blandt andet flere renoveringer af bassinet i Svømmeland i Nørresundby Idrætscenter har vi prioriteret svømmesporten, således der ud over den daglige træning også fremadrettet kan afvikles danske mesterskaber med videre til glæde for svømmesporten i Aalborg.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.