Læger

Kæmpe-byggeri

Nu begynder byggeriet for alvor at skyde op

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elementerne rejses én efter én, og det skrider fremad.

BRØNDERSLEV:Det hidtil største byggeri i Brønderslevs historie er nu for alvor i gang. Mens arbejdet hidtil har foregået mest under jorden, så rejses elementvæggene nu på sundhedshuset på Agdrupvej i Brønderslev.

Der er tale om et hus på ca. 5.000 kvadratmeter til ca. 87 mio. kr. Heraf bidrager staten med 45 mio. kr., mens Region Nordjylland og Brønderslev Kommune deler resten af udgifterne.

I huset bliver der læger, speciallæger og kommunen flytter Sund By, genoptræning med mere hertil.

HP Byg er totalentreprenør på det store byggeri, og det er ligeledes HP Byg, der er totalentreprenør på sundhedshuset i Sæby.

Efter planen skal sundhedshuset indvies i februar 2015.

Direktør for Brønderslev Sundhedshus I/S, Henrik Aarup-Kristensen, fortæller, at den endelige dato for indvielsen ikke er fastsat.

Han glæder sig over, at byggeriet skrider planmæssigt frem, og at der nu for alvor begynder at vise sig et billede af sundhedshuset.

Sundhedshuset etableres som de tre andre huse, Sundhedsministeriet har støttet økonomisk, som en del af Region Nordjyllands rekrutteringsstrategi, og har til formål at gøre det mere attraktivt slå sig ned som almen praktiserende læge i områder, hvor det har vist sig at være svært at tiltrække og fastholde læger.

Der er foreløbig tre læger, der har sagt ja til at rykke i sundhedshuset, men politikerne regner med, at

Efter planen skal sundhedshuset kunne klare flere opgaver end læger kan i dag. Der satses på blandt andet røntgenafdeling. Og der vil være åbent i sundhedshuset til ud på aftenen.

Der var stor diskussion om placeringen af sundhedshuset, men et flertal i byrådet besluttede placeringen på Agdrupvej af hensyn til trafikken. Andre ønskede en placering i midtbyen, men her er der ikke den nødvendige plads.

Arkæologer fra Vendsyssel Historiske Museum har undersøgt det område, der nu bygges på, men fortsætter undersøgelser på tilstødende arealer.

Mange borgere lægger vejen forbi for at se, hvordan byggeriet nu vokser time for time.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst