Kæmpe gallamiddag for bedre dyrevelfærd

Danmark 22. september 2002 08:00

Dyrenes Beskyttelse går nye veje for at skabe opmærksomhed omkring dyreetik og dyrevelfærd. På ægte amerikansk vis arrangerer dyreorganisationen en storstilet velgørenhedsmiddag, der bliver en af de hidtil største af sin art i Danmark. Gallaaftenen finder sted fredag 12. oktober på Axelborg og Axeltorv i København, og det er første gang, Dyrenes Beskyttelse prøver at stå bag et sådan arrangement. Den store gallamiddag er en del af organisationens projekt Quality Life, der skal øge velfærden blandt produktionsdyr som grise, kalve og kyllinger. Dyrenes Beskyttelse vil kort og godt have danskerne til at spise godt økologisk kød med god samvittighed. Og det er der en lang række kendte danskere, der helt gratis vil hjælpe med. Kunstnere som Sort Sol, Søren Sko og Funkstar Deluxe står for musikken inde på Axelborg, mens bl.a. Henrik Boserup og Nikolaj Kirk tilbereder en fem retters menu baseret på dyrevelfærdskød. Hans Pilgaard fra Go' Aften Danmark er vært, mens komikeren Poul Carstensen alias Åge laver Stand-up, og fødevareminister Marianne Fischer-Boel (V) taler om økologi. Alt dette skal 288 gæster hver betale 1500 kroner for, og overskuddet går ubeskåret til dyrene. Hovedformålet er dog først og fremmest at skabe fokus omkring dyrevelfærd i en tid, hvor salget af økologiske madvarer er stagneret. - Aldrig før har der været så stor en folkelig opbakning til dyrevelfærd, som der er i dag, men danskerne glemmer det, når de står foran køledisken. Vi vil med arrangementet være med til at ændre forbrugernes adfærd, siger Arne Stevns, der er præsident i Dyrenes Beskyttelse. Han er dog klar over, at det er svært at ændre forbrugernes vaner med kampagner alene. - Derfor vil Dyrenes Beskyttelse de næste år gå utraditionelt til værks og satse på events som f.eks. Quality Life, forklarer Arne Stevns. Arrangementet er blandt andet en reklame for det røde forbrugermærke "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse", der kan findes på nogle økologiske kødprodukter. Det er dog indtil videre de færreste, der får det stempel. Ud af de 25 millioner svin, der årligt slagtes i Danmark, kan Dyrenes Beskyttelse kun godkende opdrættet af 70.000. Det er dog ikke kun på det dyreetiske område, Dyrenes Beskyttelse vil ramme danskerne. Også smagsløgene skal prøve at mærke forskel på dyr med en god og en dårlig opvækst. Indenfor på Axelborg laver kokken Henrik Boserup en happening, hvor man kan se og smage forskel på kødet. Og udenfor på Axeltorv vil der ud over hoppeborg, teater og stande også være smagsprøver for almindelige danskere, der ikke vil slippe 1500 kroner for en økologisk Boserup-kylling. /ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...