Nørresundby

Kæmpe hobbymesse

Danmarks største hobbymesse med modeller inden for tog, skibe, biler og fly var et besøgshit

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev også tid til at nørkle lidt med hobbyen undervejs.

NØRRESUNDBY:Modeltogsentusiaster havde i weekenden en sand fest, da der for første gang blev afholdt hobbymesse i Nørresundby Idrætscenter.

Udstillere fra seks forskellige lande havde meldt deres tilstedeværelse, og mange gæster fra andre lande var også mødt op. Som en anonym dame fra Sjælland.

- Vi var til messen sidst i Køge, og den var dødssyg, så derfor er vi kørt helt hertil, lyder det fornøjeligt fra ”københavneren”.

Arrangørerne havde lagt sig ekstra i selen for at få de allerdygtigste inden for branchen til at møde op. Og for modeltogs-interesserede var der masser at komme efter.

- Det er første gang nogensinde, at der er samlet så mange leverandører i Danmark, og det har taget os lang tid at overbevise dem om, at de skulle komme herop, siger Ken G. Rosa, medarrangør og indehaver af Hobbykæden i Nørresundby.

Det betød, at både Märklin, Fleischmann, Roco, ACME og Brawa var repræsenteret.

- Det er jo de helt store, så det var noget af et scoop, lyder det fra Ken G. Rosa.

Messen havde også bragt nordmanden Jan Peter Kamnes til byen. Han er med i en gruppe af Fremo-byggere, der er et system af modeljernbaner med ens standarder, så mange modelbyggere kan koble jernbanerne sammen til store træf.

- Det er vældigt godt, og der er rigtig mange hyggelige mennesker, siger Jan Peter Kamnes, der normalt holder sig til arrangementer inden for Fremo-feltet.

Selv om branchen har oplevet en stor konkurrence fra mange andre mulige fritidsinteresser, så kommer der stadig nye til.

- Der sker hele tiden udvikling, og det har blandt andet medført, at man i dag også kan få mange af de toge, der kører i Danmark. Lige bortset fra modellen af IC4-toget. Den er forsinket, griner Ken G. Rosa.

Men også ny teknologi er med til at give modeltogs-interessen er renæssance.

- Vi har været gennem en periode, hvor vi er gået fra det analoge til kun at kunne styre togene ved at regulere strømmen til at have lys, lyd, blink og computer- eller tablet-styrede jernbaner. Mange sætter også kameraer på togene, siger Ken G. Rosa.

Nu er messen en hobbymesse og ikke en modeltogsmesse, og der var da også masser af muligheder for at svælge i radiostyrede biler, lastbiler, både, helikoptere og fly.

Messegæsterne kunne blandt andet møde den nyslåede danmarksmester Christian Krogsgaard fra Nibe Modelskibsværft. Han havde taget nogle af sine mange radiostyrede modelskibe med til en messe, der endte med at blive en rigtig stor succes, lyder det fra arrangørerne.

Fakta

65 udstillere fra seks lande

3000 kvadratmeter udstillinger

Der var også garnstande, dukkehuse, perler, papirklip, store RC trucks, modeltog, fjernstyrede skibe, fly, droner, værktøj og bøger

Messen var arrangeret sammen med Jan Thorup, der afholdte sidste messe for to år siden i Stoholm ved Viborg

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst