Frederikshavn

Kæmpe julemarked på Knivholt

Lørdag og søndag 10.-11. december er det tid for Vendsyssels største julemarked

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I år bliver der også mulighed for hundeslædekørsel til julemarkedet på Knivholt.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:I weekenden den 10.- 11. december slår Knivholt Hovedgaard porten op til Vendsyssels største julemarked. Igen i år har julemarkedet haft vokseværk.

Overalt på den hyggelige herregård vil der ose af jul, idet over 130 boder vil fylde gården og skabe den rette julestemning.

- Som noget nyt kan vi I år for første gang tilbyde vore gæster, at de kan prøve at komme ud at køre med hundeslæde, og ligesom tidligere år vil der være hestevognskørsel, fortæller bestyrer Olav B. Madsen.

Der vil være masser af børneaktiviteter.

- Vi vil igen slå et slag for børnefamilierne, hvor Julemanden og julemor kommer (her kan børnene få en god julehistorie, og de kan fortælle julemanden, hvad de ønsker sig til jul.)

Robin Hood og Heksen ankommer med det gode julehumør (trylledrik som giver et fantastisk godt julehumør), og der vil være forskellige boder med aktiviteter så som julelykkehjul, juledåsekast, det muntre køkken og andre spændende børneaktiviteter.

I juleskoven er der lavet bål, og julemusikken spiller de bedste julesange.

- Begge dage vil julemanden gerne have sit store juletræ pyntet op - så børnene må meget gerne tage hjemmelavet julepynt med, som de så kan hænge på juletræet, fortæller Olav B. Madsen.

- Julemanden beretter også, at de børn der nu vil holde op med at bruge sut, selvfølgelig kan aflevere deres sutter til julemanden.

Spændende stande

Laderne er fyldt med spændende stande og gode oplevelser, hvor der vil være noget for alle sanser.

Blandt andet duften af friskmalet kaffe, suppe, friskbrændte mandler, gløgg, bolsjer, Herregårdens "bjesklaug", spændende vine, frisk honning, oste, dådyrkød og nyfældede juletræer.

Man kan nyde synet af de smukt udsmykkede stande, læderarbejde, skrædderi, glaskunst, perlefremstilling, pileflet, smykker, kunst og se de små modeltog køre rundt på den smukke togbane.

For hørelsen vil der udover den dejlige julestemning være mulighed for at nyde de skønne toner af julemusik fra Fladstrand spillemændene,

Cafe og "mandeparkering"

Madpakkerummet er i år indrettet til Cafe og "Mandeparkering"

- Dette sjove tiltag kan bedst sammenlignes med "børneparkering" - her kan pigerne aflevere deres mand til hyggeligt samvær, mens der bliver shoppet igennem rundt omkring i de spændende boder, siger Olav B. Madsen. Derudover vil de gode skawboer fra Civitan Clubben sælge lækre sild.

Den gamle Hestestald er spækket med hjemmelavede nisser og andet husflidsarbejde. På 1. salen kan man opleve de friske piger fra Kreastedet lave forskellige former for håndarbejde.

I Stuehuset står Lions Kattegat klar med deres hyggelige julecafe, hvor man kan nyde en kop kaffe/the, æbleskiver, hjemmebag, risalamande m.m.

Her kan du også møde lokalhistorisk forening, og man kan se en af Danmarks største modeltraktorsamlinger samt glas, tøj, strik og billedkunst.

I karlekamrene kan du møde folkene bag Social Økonomisk Virksomhed der har indrettet en lille gårdbutik samt flotte juleboder, og på 1. salen i overkarlekamrene er "Det kreative rum" indrettet med kunst af lokale kunstnere.

I værkstederne kan man blandt andet opleve smedene, der sælger årets produktion af juleting og trædrejernes fremstilling af smukke juleting. Naturcentret er spækket med boder med forskelligt håndarbejde og fine smykker.

De lokale seniormedarbejdere vil holde liv i det gamle tærskeværk i veteranudstillingen og vise udstillingen af gamle redskaber.

Støt foreningerne

- Kom op og nyd den gode stemning og støt de mange velgørende foreninger. Samtidig er der mulighed for at gøre nogle unikke juleindkøb på markedet, opfordrer Olav B. Madsen.

- Udstillerne og gæsterne kommer fra det meste af Jylland, selvom markedsføringen kun er sket gennem de lokale medier. Det er dejligt at se, at det udover at gavne de mange foreninger, som deltager, også kaster overnatninger af sig.

- I år har vi fået en af de over 20 foreninger, som har hjemsted på Knivholt, til at stå for parkeringsanvisning (p-afgift 20,-), så vi prøver at afhjælpe de knudepunkter af biler, der kan opstå.

- Som tidligere år er der gratis entre og hestevognskørsel, noget vi værner meget om, således at alle uanset økonomisk formåen kan få en dejlig oplevelse herude, slutter Olav B. Madsen, der har været tovholder på markedet siden den spæde opstart for 13 år siden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.