Kæmpe militær øvelse slut

Night Hawk med deltagelse af 1200 personer og en stribe danske og udenlandske fly med udgangspunkt i Aalborg er ovre - se billeder og video her

14
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:I går sluttede den 10 dage lange militære øvelse, Night Hawk, der har haft udgangspunkt på Flyvestation Aalborg og Jægerkorpset som vært.

I små to uger har specialoperationsstyrker fra ind- og udland øvet og trænet mange af de opgaver, de kan blive pålagt at løse i en eventuel krigs- eller forsvarssituation.
- Vi har nået de mål, vi satte for øvelsen - at øve relevante elementer i forbindelse med gennemførelse af specialoperationer i et operativt scenarie, fortæller oberstløjtnant Claus Wammen, chef for Jægerkorpset til Flyvertaktisk Kommandos hjemmeside ftk.dk.

1200 personer deltog

Omkring 1200 personer har deltaget i øvelsen - her af var cirka halvdelen specialoperationsstyrker, mens resten var fra enheder, der enten støttede operationerne eller støttede øvelsesledelsen i at styre og koordinere operationerne.

- Der blev anvendt 22 forskellige objekter fordelt på Jylland, Sjælland og Bornholm. Vi har ønsket at give deltagerne udfordringer gennem spændende opgaver på vidt forskellige objekttyper som kalkgruber, ensomt liggende huse, fabriksbygninger og komplekse bygningsanlæg, forklarer Claus Wammen.
En del af øvelsen foregik også på Hirsholmene ud for Frederikshavn.
Et højt prioriteret mål med øvelsen var at træne samarbejdet mellem styrkerne på jorden og flyvende enheder.

En del støj

Øvelsen blev derfor støttet af både danske og udenlandske fly og helikoptere - omkring 30 udenlandske fly og helikoptere med en deling hollandske F16-jagere i spidsen har givet en del støj over Nordjylland, når de lettede eller landede i forbindelse med øvelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk