Kæmpe sildehaj på krogen

Jollefisker fik bid i Skagerrak - fangsten kan opleves til Fiskefestival i Hirtshals.

Det er en ordentlig kleppert af en sildehaj, som Ole Jensen har fået fingre i. Her viser Monica Rico og Klaus Anker Jensen byttet frem.
Foto: Kurt Bering

Det er en ordentlig kleppert af en sildehaj, som Ole Jensen har fået fingre i. Her viser Monica Rico og Klaus Anker Jensen byttet frem. Foto: Kurt Bering

Det var en ordentlig fangst som en jollefisker fra Hirtshals fik hevet om bord i lørdags. En sildehaj på mellem 2,5 og 3 meter dukkede pludselig op i farvandet ud for byen ved Skagerrak. Den usædvanlige fangst bliver lige nu opbevaret i et frysehus på kajen i Hirtshals, men alle kan få et glimt af sildehajen til fiskefestivalen onsdag 30. juli. Det fortæller ejermanden Ole Jensen fra "Fisk er godt" i Hjørring, som vil skabe opmærksom omkring den store fangst ved flere lejligheder. - Jeg har ikke set så stor en sildehaj i mine 40 år på samlecentralen, siger Ole Jensen. Auktionsmester Karsten B. Pedersen fra Hirtshals Fiskeauktion betegner også fangsten som usædvanlig. - Der er flere år siden, at jeg har set en sildehaj på den størrelse, men den ser flot ud, siger han. Vægten er foreløbig en hemmelighed, men Ole Jensen tør godt afsløre, at pilen vil vise et trecifret tal, når sildehajen bliver smækket op på vægten. - Vi vil gerne støtte Julemærkehjemmet i Hobro, og derfor vil publikum til fiskefestivalen lørdag 2. august få lejlighed til at gætte på fiskens vægt mod at betale et mindre beløb, og der vil være fine præmier til den som kommer tættest på, siger Ole Jensen. Onsdag 6. august kommer TV2 Nord forbi med Parasollen og her vil pengene fra gættekonkurrencen blive overrakt til Parasollen, der i år samler ind til Julemærkehjemmet i Hobro. Sildehajen vil hænge i en galge på Den Grønne Plads, og den vil blive skåret i fileter og solgt. Der vil blive mellem 70 og 100 kg. sildehajfileter, og pengene fra det salg vil også gå til Julemærkehjemmet.