Kæmpe talentparade på halgulvet

900 unge spillere skal til Landsstævne i Frederikshavn - de fleste og største talenter er lokale

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Floorball og Frederikshavn hører uløseligt sammen og har gjort det i mange år, også selv om byens hold Blackhawks i denne sæson måtte nøjes med en DM-bronzemedalje til klubbens ligahold for kvinder.

Nedefra bobler det nemlig i høj grad med talenter, og ikke færre end seks plus tre reserver har klubben med på U19 landsholdet på herresiden, der 29. april tager til VM i Helsingborg.

- Og på pigesiden var både Årets Spiller og Årets fund i dansk floorball fra Blackhawks ved henholdsvis Caroline Christoffersen og Nanna Sørensen, fortæller Thorkild Christoffersen, der dels er en stolt far til Caroline, dels er landstræner for dameholdet og endelig også er tovholder på årets Landsstævne i floorball for unge spillere fra U7 til U15, som i weekenden slår sig løs i Arena Nord og Abildgårdhallen i Frederikshavn med i alt 300 kampe.

900 spillere fra hele landet deltager i Landsstævnet, og det kræver hjælp fra omkring 130 frivillige fra Blackhawks for at afvikle så stort et stævne.

- Vi har selv 16 hold med fra Blackhawks, og Strandby Tornados er næststørste deltager med 10 hold.

- Der skal spilles på både en minibane, en såkaldt kleinfeld-bane og en almindelig floorball-bane, og der bliver masser af aktivitet fra 7.30 lørdag morgen til søndag aften, fortæller Thorkild Christoffersen, som tilbage i 2004 for første gang introducerede Landsstævnet.

- Jeg blev i 2002 formand for Breddeudvalget i Dansk Floorball Union og ville gerne gøre noget for at øge antallet af medlemmer, og én af idéerne blev at kopiere noget fra Frederikshavns cupper indenfor både fodbold og håndbold.

Kommunal opbakning

- I år afvikler vi så for niende gang det store stævne i Frederikshavn, som godt kunne laves internationalt også, hvis den nødvendige opbakning er til stede fra kommunal side.

- De mange idrætscupper er vigtige for kommunen, men vi har brug for, at byrådet tilgodeser den store indsats, som de mange frivillige hjælpere yder, siger Thorkild Christoffersen.

- I Blackhawks er vi gode til at give vores unge spillere oplevelser, og det er med til at udvikle dem på alle måder. Her og nu kan vi måske ikke aflæse det på resultaterne på seniorsiden, men det kommer på sigt som en naturlig følge, når de unge hjælpes på vej af dygtige trænere.

Den røde tråd i klubben

Blandt de mange dygtige trænere i Blackhawks er Christian Jespersen, der som en rød tråd har været bindeled og træner for både eliteholdet og det meget talentfulde U19 hold med de mange landsholdsspillere.

- I Blackhawks er vi gode til at give de unge chancen på eliteholdet, og i denne sæson har vi haft to spillere fra årgang 1998 med, siger Christian Jespersen.

Han påpeger, at det handler om at bygge et stærkt hold op til ligaen af egne talenter, og at man allerede er godt på vej med stærke årgange på især U13 og U17.

Og i weekenden vil der altså være masser af talent i gulvhøjde i Arena Nord og Abildgårdhallen.

Lørdag aften kan de unge talenter se det danske A-landshold på herresiden i aktion i Arena Nord mod Belgien, og de to nationer tørner også sammen søndag formiddag i Brønderslev Hallen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.