Kæmpebøde for rod med skatten

50-årig dømt for ikke at have registreret dyr fri bil, så Skat gik glip af omkring 250.000 kroner

Foto: Torben Hansen ¬ Aalborg ¬ Badehusvej ¬ Genrefotos af byretssalen ¬ <i>Foto: Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen ¬ Aalborg ¬ Badehusvej ¬ Genrefotos af byretssalen ¬ Foto: Torben Hansen

AALBORG:En 50-årig mand blev fredag idømt en bøde på 180.000 kroner oveni kravet om, at betale omkring 250.000 kroner tilbage til statskassen, som han var tiltalt for at have snydt Skat for.

Den 50-årige var tiltalt for at have undladt at oplyse Skat om, at han i 2011 havde skiftet en Audi ud med en Range Rover som han havde som fri bil i forbindelse med sit arbejde.

Forskellen i beskatningsgrundlaget for de to biler var hele 21.000 kroner om måneden, og dermed gik Skat glip af omkring 250.000 kroner i 2011 og i 2012.

I retten forklarede den 50-årige, at han ikke var klar over fejlen, der måtte være sket i bogholderiet. Han forklarede, at han troede, at hans revisor også tjekkede hans personlige indkomst, fortæller anklager Mette Vestergaard.

Anklagemyndigheden mente dog, at den 50-årige helt bevidst havde snydt statskassen ved ikke at registrere ændringen af bil, men Retten i Aalborg fandt ikke, at manden havde handlet forsætligt. Derimod fandt retten, at han havde handlet groft uagtsomt, oplyser Mette Vestergaard.

Den 50-årige modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.