Nordjylland

Kæmpebøde til bulgarsk lastbilspar

Mand og kone fuskede med hviletid. Står til kæmpebøde og frakendelse af førerret

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Jan Pedersen

NORDJYLLAND:Onsdag formiddag stoppede Nordjyllands Politi en bulgarsk lastbil ved Haverslev i en helt almindelig rutinekontrol. Bag rettet sad en bulgarsk lastbilchauffør, som kører for et hollandsk speditionsfirma. Ved siden af sad hans bulgarske kone, som også er lastbilchauffør, men det digitale førerkort, som skal sidde i lastbilen, tilhørte en hollandsk chauffør. Dermed havde parret gjort sig skyldige i en straffelovsovertrædelse og kan nu se frem til en klækkelig bøde.

- Det har de gjort for at skjule, at de ikke kunne nå at holde deres hvil, siger Tonny Pedersen, politiassistent ved Tungvognscenter Nord.

Kæmpe bøde

Det samlede bødeforlæg til parret og det hollandske speditionsfirma lyder på 212.000 kroner inklusiv sagsomkostninger. Derudover lægger politiet op til en ubetinget frakendelse af førerretten til dem begge og 60 dages betinget fængselsstraf til manden, da det er ham, der har kørt, når de har fusket med det digitale førerkort.

Torsdag skal parret afhøres, og hvis de og firmaet betaler depositum, kan de få lov at rejse ud af landet.

Stor bøde til hollænder

Også en hollandsk lastbilschauffør gik i fælden onsdag. Chaufføren havde flere overtrædelser af hviletidsbestemmelserne, da han blev stoppet ved Støvring. Værst var, at han havde kørt i 21 og en halv time siden sidste hvil. Man må maksimalt køre i 10 timer.

- Han accepterede en betinget frakendelse af førerretten, så han blev sluppet ud igen her onsdag aften, siger Tonny Pedersen. Til gengæld fik den hollandske chauffør og hans firma en samlet bøde på 83.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.