Aalborg

Kæmpeplus til karneval

Aalborg Karneval laver historisk resultat - godt 1,5 millioner kroner ryger ind på bankbogen

Aalborg Karneval kan fremvise et rekordstort overskud. Arkivfoto: Henrik Bo

Aalborg Karneval kan fremvise et rekordstort overskud. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Aalborg Karneval har igen penge på bankbogen. Et rekordstort overskud på godt 1,5 millioner kroner luner gevaldigt, ifølge talsmand Reimar Ivang.

- Det er en stor glæde, at kunne præsentere et overskud i denne størrelse. Der er fremgang på alle vigtige nøgletal, og vi står i dag med en forening og et event i fantastisk form, fastslår han i en pressemeddelelse.

Karnevallet har ellers været i økonomisk uføre gennem en årrække. Årene 2010-2015 resulterede i et samlet underskud på godt 3,7 millioner kroner, og det betød, at egenkapitalen var væk forud for årets udgave af Aalborg Karneval.

Grafik: Palle Olsen

Grafik: Palle Olsen

Flere nye tiltag

Selv om det først er nu, at man for alvor kan se et positivt resultat - så er der gennem flere år arbejdet med at vende udviklingen.

- Karneval 2016 var et karneval, hvor vi i tråd med forretningsplanen investerede i blandt andet børnekarneval. Vi offentliggjorde et samarbejde med verdens største drikkevarebrand (Heineken, red.), og vi skabte som et nyt tiltag temavogne i paraden. Alt sammen dele af vores strategi fra 2012/13, som nu næsten er fuldt implementeret, fortæller Reimar Ivang.

- Hvis Aalborg Karneval skal være bæredygtigt, så skal vi kunne præstere et overskud af denne størrelse. De seneste år har vi været begunstiget af godt vejr, og det fortsætter naturligvis ikke. Derfor er det vigtigt, at foreningen er polstret, så den kan stå imod dårligt vejr fremadrettet.

En kæmpe omsætning

Udover tallet på bundlinjen, så kan Reimar Ivang også glæde sig over, at omsætningen er gået i vejret med hele 29 procent - til godt ni millioner kroner

- Vi er i karnevalsbestyrelsen og sekretariatet utroligt stolte over, at vi kan vise fremgang på alle væsentlige områder. Den positive udvikling fortsætter, og det giver os tro på, at vi i fremtiden kan fortsætte med at forløse det store potentiale, som karnevallet besidder.

- De kommende år vil der være fokus på konsolidering. Men vi vil naturligvis fortsætte udviklingen og på den måde sikre, at arrangementet udvikler sig i takt og tråd med vores karnevalister, siger Reimar Ivang, der afslutningsvist sender en stor tak til de frivillige, foreningerne og andre som på den ene eller anden måde har givet en hånd ved Aalborg Karneval.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.