EMNER

Kæmper for at vise landskamp

DR og TV2 sender ikke kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark. Men på fjernsynet skal den. Det vil formanden for AN-TV sørge for.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Også på Christiansborg går bølgerne højt i debatten om den manglende tv-dækning, og kulturordfører for Venstre Ellen Thrane Nørby havde endda iført sig landsholdstrøje, da kulturminister Carina Christensen (V) var kaldt i samråd om sagen, men lige lidt hjalp det. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Det ser nu ud til, at der bliver ekstra stor grund til at iføre sig klaphatten og skråle med på "Vi er røde, vi er hvide", når de danske fodbolddrenge 6. juni skal drible henover fodboldbanen og forhåbentligt svenskerne under årets vigtige kvalifikationskamp til VM. Længe har det nemlig set ud til, at kun meget få danskere vil kunne følge landsholdet på tv-skærmen. - Indtil videre har det kun været mellem 7 og 10 procent af seerne, der har kunnet se kampen, fortæller formand for AN-TV i Aalborg Ole Davidsen. Og det er simpelthen ikke godt nok ifølge Aalborg- og Århus Antenneforening. Derfor er de to antenneforeningen sammen gået i aktion for at få kampen på skærmene rundt om i de danske hjem. - Sådan en kamp skal ud til hele fodbold-Danmark. Den har almen interesse, og det mener vi faktisk, at de store, landsdækkende kanaler skulle have tænkt på. Vi opfatter det simpelthen som mangel på dømmekraft, siger Ole Davidsen. De to antenneforeninger har sendt deres tilbud på direkte tv transmission til YouSee, TDC, Viasat samt Stofa. Men formanden vil dog ikke ind på, hvor stort det konkrete tilbud er. - Vi er temmelig sikre på, at der bliver takket ja. Efter vores opfattelse er det et tilbud, man ikke kan sige nej til, siger han. - Helt grundlæggende er det vores vurdering, at DR og TV2 har manglet overblik og dømmekraft, hvilket ikke alene kommer til udtryk i fejlslagne projekter og store overskridelser af budgetterne, men samtidig bevirker, at seerne ender som gidsler. Send flere penge lyder det konstante råb fra DR og TV2, skriver de to antenneforeninger i en fælles pressemeddelelse. De forventer, at der vil være en positiv afklaring inden weekenden. Det er ikke kun de to antenneforeninger i Aalborg og Århus, der har savnet landskampen på Tv. I Odense har kommunen købt rettighederne til kampen, sådan at den kan vises på storskærm for byens borgere. Odense Kommune håber på at finde sponsorer, men kan det ikke lade sig gøre, bliver det i stedet, kommunekassen der betaler gildet.

Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk