Lokalpolitik

Kæmper videre for kolonihave

Bruno Müller kan stadig ikke se, hvorfor det skulle være et problem at bygge et fælleshus til Skagen Kolonihaveforening

Kolonihavefolket i Skagen vil gerne have et fælleshus, så man kan klare sig uden telte til fælles fester. Men foreløbig er svaret nej.

Kolonihavefolket i Skagen vil gerne have et fælleshus, så man kan klare sig uden telte til fælles fester. Men foreløbig er svaret nej.

Byrådsmedlem Bruno Müller (S) forstår stadig ikke, hvorfor det skal være så svært at give Skagen Kolonihaveforening lov til at bygge et fælleshus på 100 kvadratmeter i forbindelse med haveforeningen. - Der er intet som helst i loven, der forhindrer et fælleshus i en haveforening, siger Bruno Müller. Han havde egentlig regnet med, at sagen ville have været på plan- og miljøudvalgets dagsorden på det sidst afholdte møde til egentlig behandling, men det var den ikke. - Vi havde sendt anmodningen 30. april, og mødet var 13. maj, så den burde have været med - men sagen var blevet væk, konstaterer Bruno Müller. Han mener grundlæggende, at sagsbehandlingen i sagen har været helt i skoven, fordi forvaltningen indstillede et afslag på ansøgningen om et fælleshus baseret på en fortolkning af nogle regler, der var forkert. - Den eneste betingelse for, at man kan have en kolonihaveforening er, at den ligger i enten land- eller byzone, og det er der jo overhovedet ingen diskussion om, at kolonihaveforeningen i Skagen gør. - Og der står altså intet i loven om, at man ikke må bygge et fælleshus i en kolonihaveforening, siger Bruno Müller. Teknisk forvaltning har da også efterfølgende erkendt, at den begrundelse, man gav for afslaget, ikke var helt fin i kanten. Dét, Bruno Müller dog forstår mindst af er, at de andre medlemmer af plan- og miljøudvalget ikke slog bremsen i, da sagen blev behandlet - det var kun de socialdemokratiske medlemmer, der stemte imod forvaltningens indstilling, selv om socialdemokraterne lagde deres tvivl om beslutningsgrundlaget frem og stemte imod. - Når man ser, hvad der ellers er blevet set gennem fingre med og dispenseret for i Skagen ... vi snakker om et fælleshus på omkring 100 kvm, som nogle mennesker i en kolonihaveforening gerne vil bygge til at kunne holde fællesmiddage i, og så er det på tale, at man bliver nødt til at lave en ny lokalplan. - Man kommer let til at sidde med en fornemmelse af, at der gælder et sæt regler for dem med huse til fem millioner kroner og så de andre, siger Bruno Müller. - Det er ikke noget fuldstændig urimeligt ønske, og selv om man siger, at man vil undgå, at "området får karakter af et sommerhusområde", så må man også se i øjnene, at tiderne ændrer sig. Folk stiller nogle andre krav til deres omgivelser, end de gjorde for 50 år siden, også når det gælder kolonihaver - det må vi bare acceptere, slutter han.