Kæmpetriumf for Jan Ø. Jørgensen

Den nordjyske badmintonspiller var jublende lykkelig efter at have vundet en af karrierens største sejre

Jan Ø. Jørgensen tog søndag en af karrierens største sejre, da han vandt Indonesia Open i badminton. Foto: Adek Berry, Scanpix
Badminton 22. juni 2014 11:53 - Opdateret 22. juni 2014 14:22

INDONESIEN: Danmarks bedste badmintonspiller, nordjyden Jan Ø. Jørgensen, kan rejse hjem fra Indonesia Open i Jakarta med karrierens vel nok største triumf i bagagen.

Jørgensen vandt søndag middag dansk tid herresinglefinalen med 21-18, 21-18 over Kenichi Tago fra Japan og blev dermed den første ikke-asiatiske vinder i den traditionsrige turnerings 32-årige historie.

Indonesia Open er en af de fem årlige turneringer, der rangeres som en Super Series Premier, badmintonsportens øverste niveau, hvor hele verdenseliten er forpligtet til at stille op.

Mentalt rygstød

Mens både Jan Ø. Jørgensen og Peter Gade tidligere har vundet Super Series-turneringer, er det første gang, en dansker når til tops i en Super Series Premier, siden konceptet blev indført i 2011.

Jørgensen og Tago har været ganske jævnbyrdige gennem årene, men japaneren kunne gå ind til finalen med et mentalt rygstød efter at have vundet klart i de to tidligere møder i 2014.

Men efter en lidt nervøs start og japansk 3-0-føring, fandt Jan Ø. Jørgensen tilbage til det høje niveau, der har kendetegnet ham i denne turnering.

Efter semifinalesejren over frygtindgydende Chen Long boblede han af selvtillid og fik snart overtaget mod den offensive og aggressivt spillende japaner.

Japaner knækket

Første sæt fandt sin afgørelse, da danskeren vandt en fremragende duel og bragte sig foran 20-18. Derefter kunne han køre sættet hjem med 21-18.

Det gav tilsyneladende Tago et knæk, for den japanske Thomas Cup-vinder manglede et par procent i andet sæt, hvor Jørgensen snart fik overtaget og fik opbygget et forspring.

Han holdt hovedet koldt, da japaneren med tre vundne bolde i træk gik fra 13-17 til 16-17 og tog sejren, da Tago sendte bolden i nettet til 21-18.

Lykkelig nordjyde

Og det var en overstadig nordjyde, der tog mikrofonen på banen efter finalen.

- Jeg kan ikke beskrive mine følelser efter denne kamp. Jeg er den første dansker, der vinder Indonesian Open, og det er min første Super Series-sejr i Asien. Det er fantastisk, siger Jan Ø. Jørgensen.

Finalen var et opgør mellem to favoritdræbere. Jan Ø. Jørgensen slog i semifinalen andenseedede Chen Long, mens Tago gjorde det af med verdensetteren Lee Chong Wei.

- Kenichi Tago har spillet virkelig godt i denne turnering, men det har jeg også selv. Finalen blev et meget taktisk opgør, og i sidste ende kom det til at handle om, hvem der var bedst til at ramme baglinjen, siger Jan Ø. Jørgensen.

Danskeren har tidligere vundet Super Series-turneringerne Denmark Open og French Open, men det er første gang, han når til tops i en Premier-turnering, siden konceptet blev indført i 2011.

Det var Danmarks anden triumf i den indonesiske hovedstad søndag. Tidligere på dagen vandt Joachim Fischer og Christinna Pedersen mixed doublen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...