Kæreste til død kvinde: Jeg skubbede hende kun

Retsbog afslører nye detaljer om hoteloverfald i weekenden, hvor offeret efterfølgende døde.

Her på Palads Hotel i Sankt Mathias Gade i Viborg blev en 42-årig kvinde overfaldet - ifølge anklagemyndigheden af sin kæreste. Hun fik kraniebrud og døde dagen efter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Her på Palads Hotel i Sankt Mathias Gade i Viborg blev en 42-årig kvinde overfaldet - ifølge anklagemyndigheden af sin kæreste. Hun fik kraniebrud og døde dagen efter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 37-årig mand afviser, at han på et hotelværelse i Viborg i sidste uge var særdeles voldelig mod sin 42-årige kæreste. Dog indrømmer han, at han har skubbet kvinden, som efterfølgende er død.

Det fremgår af retsbogen fra det grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, hvor en dommer lørdag bestemte, at manden skulle varetægtsfængsles.

Politiet blev kaldt til hotellet fredag aften. Her var kvinden bevidstløs, og kæresten blev anholdt og dagen efter fængslet. Lørdag aften døde kvinden på sygehuset.

Af retsbogen, som Ritzau onsdag har fået aktindsigt i, fremgår det, at anklagemyndigheden har en noget anden opfattelse af, hvad der er sket på hotellet.

Ifølge sigtelsen mod ham skulle manden have slået kvinden mange gange med et ukendt redskab og en bærbar computer. Hun skulle også være blevet sparket i hovedet.

Det hele foregik på værelse 105 på Best Western Palads hotel i Sankt Mathias Gade i det centrale Viborg.

Retsbogen indeholder kun dele af, hvad der kom frem under retsmødet. Anklager Lene Thiel bad nemlig om lukkede døre, og det ønske efterkom dommer Lillian Lund Tinggard.

Begrundelsen var, at et åbent retsmøde "på afgørende måde" ville kunne "hindre sagens oplysning".

Mere specifikt henviser dommeren til, at familiemedlemmer, som skal afhøres i sagen, ikke må kunne få nys om, hvad der er blevet sagt i retten.

Retten blev hævet lørdag klokken 13.50, og på det tidspunkt var kvinden stadig i live. Men nogle timer senere afgik hun ved døden.

Det fremgår af sigtelsen, at hun havde både kraniebrud og blødninger under hjernehinden, og de skader skulle altså stamme fra volden.

På baggrund af en foreløbig obduktionsrapport har Midt- og Vestjyllands Politi besluttet at ændre sigtelsen.

Den lød oprindeligt på særlig farlig vold. Nu drejer den sig om vold med døden til følge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.