Kæreste til drabssigtet klager over politiet

Mener ikke der blev tilbudt tilstrækkeligt med hjælp inden skyderi

Arkivfoto

Arkivfoto

HOBRO:Pårørende til den 32-årige mand, der er sigtet for at have skudt og dræbt en 30-årig HA-rocker samt såret en 38-årig mand, vil klage over Nordjyllands Politi.

Kæresten til den 32-årige mand, Diana Den Engelsman Jensen, vil bede sin kærestes advokat klage over politiets dispositioner i dagene op til 2. pinsedag, hvor drabet og drabsforsøget fandt sted i et villakvarter i Hobro.

Hun fortæller, at i 2011 blev hendes kæreste overfaldet af rockere i sin lejlighed, men hun ved ikke hvorfor. På grund af overfaldet bliver parret bange, da den 30-årige HA-rocker pludselig ringer til Diana Den Engelsman Jensen og siger, han vil tale med hendes kæreste.

Panisk og paranoid

- Jeg bliver panisk og paranoid, fordi den 30-årige er en kendt lokal HA-rocker, siger Diana Den Engelsman Jensen.

Derfor er hun fra torsdagen inden skyderiet til søndag aften i kontakt med Nordjyllands Politi.

Politiet tilbød, at det kunne have en patruljevogn holdende et par gader væk, når mødet fandt sted, og så kunne den 32-årige mand sidde med en tændt mobiltelefon, hvor politiet kunne lytte med.

Håbløs hjælp

- Men det turde min kæreste ikke, det var alt for risikabelt. Betjenten siger, at vi kan ringe tilbage, når vi har fundet ud af, om vi vil tage imod det, men vi ringer ikke tilbage. Det var en håbløs form for hjælp. Hvorfor kan politiet ikke sætte overvågningskameraer og mikrofoner op, spørger Diana Den Engelsman Jensen.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Nordjyllands Politi oplyser, at det har givet råd, vejledning og foreslået forskellige tiltag.

- Desuden blev det klart aftalt, at de skulle rette henvendelse til os, hvis de ville tage mod vores tilbud, men vi hørte ikke fra dem igen, understreger han.

Masser af trusler

Dog har det også givet anledning til refleksion hos politiet.

- Burde vi selv have rettet henvendelse til parret, da vi ikke hørte fra dem igen? Ja, med den viden, vi har i dag, så ville jeg ønske, vi havde gjort det, siger politiinspektøren.

Han tilføjer, at der i det kriminelle miljø og med tidligere kriminelle er et hav af mere eller mindre udtalte trusler.

- Det ville ikke kunne lade sig gøre for os at agere proaktivt på alle disse sager, og jeg synes, vi har gjort rigtigt meget i denne sag, siger Michael Kjeldgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.