Kærnemælkssuppe

Lidt inspiration fra folkets køkken i Aalborg.

Restaurant Det Nordiske Folkekøkken, Sankelmarksgade  i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Restaurant Det Nordiske Folkekøkken, Sankelmarksgade i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Ingredienser 1 l kærnemælk 3 spsk majsstivelse 2-3 spsk sukker 1 æg Lidt citronskal Rosiner ad libitum Nødder Havtorn (bær du kan plukke ved stranden. De skal nedfryses før brug da de ellers kan være giftige). Fremgangsmåde I en separat skål piskes hele ægget, sukkeret og citronskallen sammen. Stil det til side. Tag lidt kærnemælk, nok til at røre al majsstivelsen op. Husk at majsstivelsen skal være rørt godt ud. Derefter tilsættes resten af kærnemælken. Rosiner (evt. lidt mandelsplitter som man nu lyster) hældes i, og det hele røres op ved svag varme under konstant omrøring, da det helst ikke må skille. Koges op i 2 min. Æggeblandingen fra før vendes i. Æggeblandingen gør en ellers ”slasket” suppe lidt mere luftig og lækker. Servering Serveres med havtorn, ristede nødder, havregrynsflager og citronmelisse.