Kaffebord og wienertoner i Kilden

Der blev danset igennem ved søndagens flotte og nostalgiske arrangement i Restaurant Kilden på Comwell Hotel Hvide Hus. Foto: Ole Skouboe
1. november 2016 07:06

Det var Anker Møller, der i november 1977 tog initiativ til at starte Aalborg Pensionistorkester, og den legendariske musiker og kapelmester var frontfigur for orkestret frem til sin død i 2009.

Aalborg Pensionistorkester, der nu har eksisteret i 39 år, spreder stadig glæde overalt, hvor de underholder.

Det kunne mange aalborgensere ved selvsyn konstatere, da de velspillende pensionister inviterede til matiné og dansant i Restaurant Kilden på Comwell Hotel Hvide Hus.

160 danseglade nordjyder, flertallet i 60+ alderen, var på plads søndag eftermiddag i den traditionsrige Restaurant Kilden, da Aalborg Pensionistorkester i absolut topform viste, hvad de dur til.

De to timer med kaffebord, wienermusik og dansant var ren nostalgi, og ledte for mange af deltagerne tankerne hen på de gode gamle dage, hvor der hver weekend i Kilden var matiné, som blev radiotransmitteret.

Første afdeling var koncertmusik, hvor det mest var skønne wienertoner, der blev diverteret med.

Der var dog også mulighed for orkestrets "Crooner-Kaj", der hedder Mikkelsen til efternavn, til at give solide prøver på sit sangtalent.

Kaffekopper og dessert tallerkener blev fyldt op, inden orkestret tog hul på anden afdeling.

Her præsenterede Aalborg Pensionistorkester swingende dansemusik, og de mange danseglade nordjyder var ikke sene til at tage dansegulvet i brug.

I Kilden blev orkestret dirigeret på bedste vis af tidligere solotrompetist i Aalborg Symfoniorkester, Per Iversen.

Aalborg Pensionistorkester, der som slogan har, "vi tager ikke piller, for vi spiller", lever i bedste velgående og er på støt, velspillende kurs mod sit 40 års jubilæum, der kan fejres i november 2017.

Med en gennemsnitsalder lige i kanten af de 80 år, sker der til stadighed udskiftning blandt musikerne, og formand for Aalborg Pensionistorkester, Orla Lund, efterlyser nye medlemmer.

- Vi mangler for tiden mest violinister. Hvis der skulle sidde nogle musikalske pensionister, der kan spille efter noder, og som har lyst til at være med i vort herlige orkester, er det bare at møde op onsdag formiddag mellem kl. 10 og kl. 12 i Huset Hasserisgade, hvor vi øver i salen, siger Orla Lund.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...