Kage, kaffe og kårdeklang

Lørdag fik bydelen Tilsted markeret, at den kan sørge for sin helt egen plads i byen.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De to vindere af "Den Gyldne Kagerulle", Helle Eriksen og Karina Sekkelund, delte rundhåndet ud af deres præmiekage, som blandt andet var fyldt med bær og Toblerone-crem, og hvor alt pynt var håndlavet.Foto: Peter Mørk

Med arrangementet "Tilsted By Day", fik beboerne i denne sydvestlige bydel af Thisted markeret, at her kan man sagtens få skabt en dag i fællesskab. Efter flaghejsning og fællessang, var dagen lagt an på, at alle kunne komme forbi de institutioner og foreninger, hvor man måske ikke kommer normalt. Det var blandt andet både på skolen, i ungdomsklubben og hos spejderne. Dagens højdepunkt var nok kagekonkurrencen, hvor et par lokale kvinder havde lagt en standard, som nok betyder, at hvis den konkurrence gentages næste år, kan man "risikere", at der bliver tilmeldt endog meget store og sindrige bagværker. - Vi har kager som en hobby og har nok brugt 50 timer på den, fortæller, den ene, Helle Eriksen. Sammen med sin nabo, Karina Sekkelund, havde de sat en lagkage sammen, som også skulle symbolisere byens sammenhold og mange foreninger. Det kom for de omkring 400 børn og voksne, som var mødt op på festpladsen nord for kirken, sikkert ikke som den store overraskelse, at de to kvinder løb med førstepræmien: Den gyldne kagerulle. Mens den og de øvrige kager blev fordelt ud på tallerkner, havde der også været indslag fra skolens børn, som optrådte med korsang og et par lokale unge knægte, som spillede et par rock/pop-numre. To unge fægtere fra Thisted Fægteklub var også inviteret, og de viste prøver på deres idrætsgren, som faktisk har samlet omkring 15 aktive i klubben, der allerede har fået sig et par jysk/fynske mestre.