Kager der smager af god samvittighed

Fødevarer 28. september 2002 08:00

SKAGEN: Er der to ting, der har det med at være uvenner, så er det den søde tand og den slanke linje. Men sådant behøver det ikke at være, fortæller bagermester Jill Byrdal fra Krages Bageri på Sct. Laurentii Vej. - For at prøve noget nyt i den sundere afdeling er vi begyndt at bage tre nye kager med et langt, langt mindre fedtindhold end i det mere traditionelle bagværk. Det drejer sig om en banankage, en ananaskage og en chokoladekage. Alle har de et fedtindhold på mellem 1,63 og 2,31 gram pr. 100 gram kage, siger Jill Byrdal. - Og vi bruger ikke noget unaturligt sødemiddel, men lader sukkeret erstatte af fedtfattigt yoghurt, appelsin, æble og ananas. Så nu kan vi tilbyde et alternativ til det fede, der også kan spises af mennesker med gammelmandssukkersyge. - Det er ren velsmag med god samvittighed, siger Jill Byrdal mens hun smiler om kap med den Smiley, Levnedsmiddelkontrollen har placeret i butikken. Men selv om Jill Byrdal er glad for sin Smiley, så er det ikke nok, mener hun: - Vi har tilmeldt os en intern kontrol. Det vil sige, at vores kæde "Guldbageren" med jævne mellemrum kommer på uanmeldt besøg for at kontrollere, at alt er som vore kunder forventer det og som de har krav på. At der er omkring to gram fedt pr. 100 gram kage siger måske ikke alverden. Men til sammenligning kommer et kernerugbrød hurtigt op mod de 14 gram, mens den gode wienerbrødstand nemt når - ja, vi tør næsten ikke skrive det - 40 gram fedt pr 100 gram kage.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...