Motionsidræt

Kaija i form under åben himmel

Motionscentret er rykket uden for i den fri natur fire steder i Aalborg

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Trænings- pavillonen er lavet i meget robuste materialer, men de skal løbende holdes ved lige, fortæller landskabs-arkitekt Sigrid Glarbo. Foto: Lars Pauli

AALBORG:66-årige Kaija Wallgren traver og småløber næsten dagligt 6-7 kilometer. På det seneste har hun øget træningen med en tur i motionscenter på 20 minutter. Dog et motionscenter meget anderledes end de strømlinede fitnesscentret med larmende musik og højpulstræning badet i sved. Kaijas fysiske udfoldelse foregår nemlig i fri natur, og musikken er afløst af træernes susen. Stedet er Mølleparken i Aalborg, lige bag atletikstadion Skovdalen. Her står en af Aalborgs nye udendørs træningspavilloner. Alle muskler får en tur På afstand ligner det tre store parasoller, og redskaberne syner ikke af meget. Ved første øjekast minder de mest om et Storm P-maskineri. Men hele kroppen kan blive kørt effektivt igennem, så hver en muskel bliver pint og plaget. Og ud for hvert redskab er der en kort instruktion i, hvordan redskabet skal betjenes. For eksempel ribbe, trapez, rygbænk, step-trin, barre og balancebræt. - Jeg plejer at bruge 20 minutter på at træne her, og jeg kan mærke, at det har styrket min krop, siger Kaija Wallgren. Hun har ingen planer om at kaste sig ud i store fysiske udfordringer som maratonløb eller noget andet vildt. Det er bare motion for velværets skyld. - Når man kommer op i årene, skal man jo passe på sin krop, så man ikke har brug for at fylde sig med medicin, siger Kaija Wallgren, som uden besvær lægger sig på mavebrættet og laver benløft som en 20-årig. Hun brokker sig kun lidt over, at det er svært for hendes fingre at skrue på modstandsreguleringen til ¿hjulet¿ - et stort hjul i galvaniseret stål, som skal køres rundt med armene, mens resten af kroppen følger med i en pirouette. - Der må være en eller anden bodybuilder, som skruer den alt for hårdt fast, bemærker Kaija. Træningspavillonerne kan frit bruges af alle. Det er gratis og nemt at gå til, og målet er at tilbyde borgerne en ny mulighed for at dyrke motion, så folkesundheden bliver styrket. Lige på løberuten Udover Mølleparken er der opstillet pavilloner ved Den Gamle Golfbane i Gug, i Bundgårdsparken i Aalborg Øst og ved Lindholm Strandpark i Nørresundby. Placeringen er ikke tilfældig. Alle fire steder er der nemlig gode løberuter og travestier, hvor der i forvejen dyrkes motion. I Mølleparken står pavillonen lige ud til den nye lysløjpe. Man kan også bare bruge redskaberne til leg, hvis man har børn med. - Det er en ny mulighed at benytte byens grønne områder på. Kom ud og oplev naturen på en anden måde, end man er vant til, siger landskabsarkitekt Sigrid Glarbo fra Park og Natur. Pavillonerne er betalt halvt om halvt af Aalborg Kommune og Lokale- og Anlægsfonden.