Kajak: Dansk guldvinder satsede mod tysk konkurrent

René Holten Poulsen satsede og lagde hårdt ud i 500 meter enerkajak. Det gav pote, og danskeren vandt EM-guld.

Den danske kajakroer René Holten Poulsen jubler over, at han nu er europa- og verdensmester på samme tid i 500 meter enerkajak.

I søndagens EM-finale var danskeren et halvt sekund hurtigere end sin tyske konkurrent Tom Liebscher, der var forsvarende europamester på distancen. Samtidig fik danskeren revanche for en sølvmedalje lørdag på den dobbelte distance.

- Det er fedt at være både europamester og verdensmester på samme tid, og det var dejligt at få revanche fra lørdag, hvor jeg ikke havde et optimalt løb.

- Det var et godt løb, hvor jeg tog chancen i starten og med det samme lagde pres på Liebscher, så jeg ikke kom for langt bagud. Jeg tog fronten midtvejs og holdt et højt tryk, men de sidste 100 meter var meget hårde, og det var en kamp bare at blive i båden.

- Jeg var forberedt på, at han ville komme hurtigt til sidst, så jeg ventede en smule med slutspurten i modvinden, siger danskeren.

Efterfølgende fik René Holten Poulsen lov til at høre den danske nationalmelodi på sejrsskamlen for første gang ved årets EM, der foregår i tjekkiske Racice.

Tonerne har danskeren mulighed for at høre igen søndag eftermiddag, hvor han skal konkurrere i 5000 meter enerkajak.

- 5000 meter er ikke min spidskompetence, men jeg vil forsøge at vinde en medalje mere, siger danskeren.

Helt ueffen på distancen er René Holten Poulsen dog ikke. Sidste år vandt han EM-sølv, mens det i 2013 og 2011 blev til bronze på den lange distance.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.