Kakerlakkerne kommer

Kakerlakker er ikke længere skadedyr, vi kun ser på ferien sydpå.

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Du har måske mødt en eller to på charterrejsen til Gran Canaria eller i det fugtigvarme Thailand. De holder af varme, æder alt, og er ærlig talt ikke særlig charmerende at få indenfor.

Kakerlakker hedder det lille skadedyr, som ikke længere kun hører de varme lande til. I Danmark spreder det lille dyr sig også.

- Kakerlakkerne stortrives i Danmark. Inden for de seneste fem år er der sket en 20-procents stigning i antallet af henvendelser på området. Det viser en rundringning, metroxpress har foretaget blandt de tre største private skadedyrs-bekæmpelsesfirmaer.

Rejser med hjem

Den største andel af kakerlakkerne finder man i levnedsmiddelindustrien, men inden for de senere år, er de også kommet indenfor i vores huse og lejligheder, hvor de trives i varmen.

En kakerlak kan hurtigt blive til mange, for dyret behøver kun at blive befrugtet en gang for at blive til 30-40 nye kakerlakker. Så en enkelt, der rejser med hjem i kufferten, kan gøre stor skade.

- Vi rejser mere og tager flere ting med hjem fra fjerne egne. Derfor er det let for kakerlakkerne at kommer hertil, og når livsbetingelserne for dem samtidig er gode, spreder de sig hurtigt, siger Jes Aagaard, Naturstyrelsen til metroxpress.

Er kakerlakken flyttet ind, finder du den ofte i badeværelset eller i køkkenet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden