Fødevarer

Kalkun med tun og tærte med blåskimmelost (6 personer)

Opskrift

600 g kalkunbryst i et stykke 1 porre i skiver 2 gulerødder i tynde skiver 2 stilke bladselleri i små stykker 1 smuldret laurbærblad ½ tsk. salt 2 dl hvidvin lidt olie til stegning kapers eller kapersbær Sauce: 1½ dl stegesky 1 ds. tun 1 spsk. citronsaft 1 dl fromage frais eller 100 g mayonnaise Læg kødet i en skål, tilsæt de øvrige ting og mariner mindst 1 time, gerne 3-4 timer. Tag kødet op, tør det og brun det i lidt olie. Tilsæt marinaden og steg 30-40 min. Afkøles i skyen. Saucen laves ved at blende sky med afdryppet tun og citronsaft. Røres i fromage frais/mayonnaise. Ved servering skæres kødet i meget tynde skiver. Saucen hældes over, og der pyntes med kapers. Tærte med blåskimmelost (8-12 personer) Dej: 2½ dl mel (150 g) 75 g smør lidt salt 2-3 spsk. A38 eller andet surmælksprodukt Fyld: 75 g blåskimmelost, f.eks. blå castello 3 dl A38 eller andet af samme art 3 æg Dejen laves ved at køre i foodprocessor, til den er samlet omkring kniven. Er den for fast, så tilsæt lidt koldt vand. I hånden: Bland mel og salt, hak smør i med en kniv, og ælt hurtigt og let. Saml dejen med A38 Rulles ud i tærteform (24-26 cm i diameter) i bund og på sider og prikkes med gaffel. Fyld: Rør ost, A38 og æg med en håndmixer. Hældes over bunden. Bag på nederste rille ved 200 grader 30-45 min, til fyldet føles fast og toppen er lysebrun.