Fødevarer

Kalkunbryst med bacon og kartoffelbåde

4 personer 1 kalkunbryst (ca. ½ kg) 50 g bacon eller bondeskinke rosmarinkviste persille lidt tørret chili lidt citronskal oliven olivenolie salt og peber Sovs Lidt piskefløde og sky Hak alt undtagen kalkunbryst og bacon, og bland det med salt og peber. Smør det på brystet, og læg på køl i tætte poser ca. 1 døgn. Læg brystet i ildfast fad og dæk med bacon. Steg det ved 175 grader ca. 45 min. Stik i kødet, og er saften klar, er brystet færdigt. Fjern bacon – til senere brug! Kog fløden op i en gryde, til den bliver lidt tyk, og tilsæt skyen. Den grofthakkede bacon og oliven kommes i til sidst. Kartoffelbåde med krydderurtefrø (4 personer) 1 kg kartofler i både 1 tsk knust korianderfrø 1 tsk. dildfrø fennikelfrø salt og peber olie Fordel det hele i lille bradepande, og giv det ca. ½ time i ovnen ved 225 grader. Det skal være smukt gyldent.