Kalv i salsa verde

Der er både mandler og gulerødder i denne lækre ret: kalv i salsa

Der er både mandler og gulerødder i denne lækre ret: kalv i salsa

Til fire personer 2 spsk. olivenolie 2 store løg i tern 4 fed hakket hvidløg 2 røde peberfrugter i strimler 1 lille kalvecuvette (3/4 kg) 15 tråde safran Skal af en økologisk citron 2 dl hvidvin eller Noilly Prat 2 spsk. hvedemel 300 g gulerødder i lange splitter 50 g smuttede, grofthakkede mandler 400 g grønne salater i grove stykker 2 dl snittet bredbladet persille, evt. blandet med estragon Tilbehør: Løse ris eller nye kartofler Varm en stor stegegryde op og kom olien i. Sauter løg, hvidløg og peberfrugter til løgene er meget møre, ca. seks minutter. Tag grønsagerne op. Sauter kødet til det er pænt brunt på alle sider. Vend grønsager i sammen med safran, citronskal og vin. Drys med salt, peber og hvedemel.  Hæld vand ved til det står ca. halvt op om kødet, når melet er opløst. Bring retten i kog og lad den simre ved svag varme under låg til kødet er mørt, ca. 45 min. (eller til et stegetermometer viser 68°). Tag kødet op og lad det hvile i 10 min. Imens bringes saucen i kog. Lad den koge lidt ind. Smag til med salt og peber og vend gulerødderne i og lad dem koge med i et minut. Vend mandler, salat og krydderurter i retten og varm det hurtigt igennem. Skær kødet i skiver og anret sauce og grønsager over. Server med en skål løse ris eller nye kartofler. Grønsager pr. person: ca. 300 g.