Fødevarer

Kalvefilet med crisp og pastinak a la creme

foto: jens morten

foto: jens morten

Kalvefilet til 4 personer 800 g kalvefilet rulles i krydderrasp. Steges cirka 15 min. ved 200 grader. Lad filetterne hvile 10 minutter. (Lad altid kød trække halvdelen af stegetiden, så saft og kraft bliver i kødstykket). Gulerodsflan { 200 g gulerødder { 2 dl fløde { 2 æg { 1 fed hvidløg Gulerødder koges møre. Vand hældes fra. Gulerødder blendes med fløde, æg, hvidløg, salt og peber. Fyldes i små sprøjtede forme. Bages ved 140 grader i cirka 25 minutter. Pastinak a¿la creme { 4 pastinak { Timian { 1 skalotteløg { 25 g smør { 1 1/2 dl fløde Pastinakken skæres i stænger på 5 x 1 x 1 cm. Smør smeltes, og pastinak og løg svitses. Fløde hældes på og koges ned til passende konsistens.