Kalvefilet

Timiankartofler og mild dijonsauce. Squash-piment-aubergine bagt med citron og hvidløg. Selleripure og selleri bagt med rørsukker

Foto Jens Morten

Foto Jens Morten

800 g kalvefilet 1 kg Små kartofler ( pille ) 6 dl Kalvesky ( vand med terning kan også bruges ) 2 dl Piskefløde Lidt smør og mel til jævning Lidt dijonsennep 4 skiver squash 2 cm tykke 4 skiver aubergine 2 cm tykke 1 piment 1 fed hvidløg 1 citron Olivenolie 1 lille knoldselleri 50 g smør Lidt mælk Lidt rørsukker Kalvefilet: Kalvefileten afpudses og flækkes på langs. Brunes af og krydres med salt og peber. Steges rosa i ovn ved 180 grader i ca. 10-15 minutter og trækker ca. 10 minutter. Anrettes i skiver på 2-3 cm tykkelse. Timiankartofler: Kartoflerne skrælles og koges halvt møre. Det tager ca. 8-10 minutter. Afkøles og vendes med lidt olivenolie , salt-peber og frisk timian og bages færdige i ovn ved 160 grader. Dijonsauce: Kalveskyen reduceres til det halve, fløden monteres og koges til passende konsistens (skal evt. jævnes med en smørbolle) smages til med dijonsennep, salt og peber. Ovnbagte grøntsager: Squash-aubergine og piment (skæres ud, så den passer i størrelsen til squashen og auberginen) stykkerne fordeles på en bradepande med bagepapir. Citronsaft og hvidløg blendes med lidt olivenolie og smørres på, krydderes med salt og peber. Bages sprøde ved 200 grader i ca. 10 minutter. Selleri: Halvdelen af selleriet koges mør i vand. Vandet sigtes fra, og der tilsættes lidt mælk og fløde. Koges op og blendes glat med smør og smages til med salt og peber. Den anden halvdel skæres i mindre passende stykker, evt. små firkanter på 3x3 cm. Blancheres let, afkøles, drysses med rørsukker lidt salt og bages møre. Bedst ved høj varme ( 200 grader eller mere, så de bliver let karameliseret).