Danmark

Kamilla Hega Holst hædres med fornem bogpris

Det blev Kamilla Hega Holst, som løb med hovedprisen, da Blixenprisen blev uddelt fredag aften.

Kamilla Hega Holst løb med de største overskrifter, da bogbranchen havde inviteret til prisfest fredag aften, hvor Blixenprisen 2015 blev uddelt.

Hun blev hyldet for sin roman "På træk", som vandt hovedprisen "The Blixen Literary Award" for årets skønlitterære udgivelse.

Juryen lagde i sin begrundelse vægt på, at forfatteren har et stort internationalt potentiale og kaldte romanen for en original og modig fortælling. Romanen blev rost for at stille store og vigtige spørgsmål om kærlighed og identitet.

- Teksten slår læseren med sine nærværende og levende karakterer, sin ærlige insisteren på at kradse kraftigt i civilisationens tynde fernis og konfrontere os med nogle af vores mest sårbare og sølle sider, skrev juryen i sin begrundelse.

Juryen fremhævede også, at romanens emner var i Karen Blixens ånd, som har lagt navn til prisen.

- Romanens flertydige fortællerspor leger med fiktionens læserkontrakt samt med identitet og eksistentialisme, og i Karen Blixens ånd spørges til fastlåste forestillinger om kvinden.

"På træk" er Kamilla Hega Holsts tredje roman. Tidligere har hun udgivet "En kærlighedshistorie" og "Sort".

Med prisen for årets skønlitterære udgivelse følger også en pose penge på 100.000 kroner. Det er ikke den første pris, som forfatteren vinder. I 2003 vandt hun Kulturministeriets Børnebogspris for sin debutbog, "Den sovende sangerinde".

Ud over hovedprisen blev der også uddelt 11 andre priser fredag aften. Blandt andet blev Julian Barnes hædret som årets novelleforfatter, og Jesper Tynells bog "Mørkelygten" vandt prisen for årets journalistiske bog.

Det er Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere som har arrangeret Blixenprisen.

Det er første gang, at prisfesten løber af stablen, men det er meningen, at det skal være en tilbagevendende begivenhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.